Het was tweedehands boekenmarkt in het stadje hier over de grote steenweg. Slow en mske dachten eerst te voet te gaan, maar mske bedacht dat er misschien interessante koopjes zouden zijn en dat ze die dan mee moest zeulen -in dit geval zou een fiets beter zijn- en vond ze het geen al te goed idee. Bovendien was het stralend blauw al veranderd in lichtgrijs. Ze zijn toch maar met de auto gereden.

Ze heeft een boek van A.J. Holt gekocht. Eens thuis bleek dat ze zich vergist had met Anne Holt, maar blijkbaar is het geen miskoop want het ziet er een tof boek uit, maar daar zullen we het later nog eens over hebben, als het uit is.

Omdat ze toch eens nieuwe schrijvers moet proberen heeft ze een boek van Wilbur Smith meegebracht. Dat wordt een twijfelgeval maar aangezien hij maar 1€ kostte heeft ze het maar geriskeerd.

Onderweg terug naar de auto begon het te druppelen. Bijna aan de auto werden de druppels dikke droppen en dacht mske: “toch niet voor die twintig meter”. Niet dat ze bang is van wat regen maar ze had geen jas noch paraplu bij. Ergens deze week waren ze in het midden van het veld toen het begon en ze had de paraplu maar opgestoken. Ze heeft dan wel de paraplu uitgerust zodat die over haar schouder kan hangen, maar haar jas rond haar lenden geknoopt vindt ze maar niks.  Zodoende liep mske in haar blote armen zonder jas maar met een paraplu in het veld. Slow had zijn frakske en een klakske aan en op. Gekke mensen!

“Die regen gaat ons toch niet tegen houden van een stappeke te gaan doen?” vroeg Slow. “Natuurlijk niet” zei mske “maar in een drasj national vertrek ik niet”.

Daarnet was het hier ineens donker grijs en was er een hevig buike, maar niet al te lang van duur.  mske zei: “we zouden ons zo een salikskes moeten kopen”. Zou ze dan wel in een drasj national willen vertrekken?