Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De bewoner

Enkele jaren terug planden we om een bijenhotel te bouwen. Het kwam er niet van.

Ergens vorige maand, of iets vroeger, stonden we in een winkel en wikten en wogen: een bijenhotel? Of een insectenhotel? We gingen voor het bijenhotel.

Vorige maandag, na twee weken afwezigheid, kwam Luc binnen en zei: “er vloog net een beest in het bijenhotel”.

Die avond was één gaatje dichtgemetseld.

Luc, die eigenlijk met andere zaken bezig was, had het beest pas gezien toen het al half het hotel binnen was. Zodoende kon hij ook geen identificatie vragen. Daardoor weten we nu niet wat er zich achter die afgesloten opening bevindt.

Maar dat is niet zo erg. We hebben tenminste een bewoner. Dat kunnen we van onze -te laat opgehangen- vogelhuisjes niet zeggen.

Previous

In het spoor van Pepijn

Next

Mild? Of bijtend?

5 Comments

 1. bea

  Ge hebt sjans. Alhoewel ik het niet zo voor insecten heb, hangen er hier drie insectenhotels en niet één gaatje is (tot nu toe) gevuld. Insecten genoeg maar ze vertikken het om op logement te gaan. De vogelhuisjes, van hetzelfde. Verleden jaar eens mezen gehad die in eentje kweekten maar dit jaar hangen ze er ook als versiering.

 2. bea

  Hmm, zag juist dat mijn link weer niet juist was. hersteld

 3. ms

  Momenteel zijn er drie gaatjes dicht. En in het vierde vloog er vandaag eentje in en uit, maar blijkbaar beviel het niet echt. Of ze moet er nog eens een nachtje over slapen.

 4. Wij hebben er hier ook eentje hangen. Maar wel zo eentje met bamboekokertjes. Hier zit zowat de helft van de gaatjes dicht! Wij hebben het aan het begin van de lente opgehangen.

 5. ms

  Wij zijn altijd te laat, zoals met de nestkastjes ook. Maar wij zijn altijd druk bezig met afwezig zijn.

  Die bamboestokjes zitten meestal in insectenhotels en ik moet er niet aan peizen dat er orezuipers of dazen zouden inkruipen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén