Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Inbraak door een paard

Bokrijk op vrijdag was dus een uiterst geslaagd dagje te noemen. Dat Slow ’s avonds na Hope Springs in bed wou en Deadwood wou opnemen omdat hij omviel van vermoeidheid was eigenaardig maar niet abnormaal. Zaterdagmorgen echter bleef hij in bed. Ziek. Maag overhoop en kotsmisselijk en hoofdpijn. In de namiddag is hij even opgestaan en hij heeft de pc even aangezet, zijn pc.

Op zondagmorgen was hij fris als een hoentje en topfit en duizend man sterk. Hij wou gaan stappen, hij wou gaan fietsen maar daar heb ik mijn vetorecht gebruikt. Zaterdag niks gegeten. Zie dat hij onderweg een appelflauwte kreeg. Wie kon die 117kg dan naar huis torsen?

In elk geval zette hij zondag zijn pc op. En nu, nu weet geen van ons beiden nog wanneer hij de melding maakte dat hij iets gezien had. Was dat zaterdag? Was dat zondagvoormiddag? Het was een voorbijschietende flits met een verwittiging van Avast over Java en nog wat. Zo rond de middag begon die pc raar te doen en ineens liet Avast ook weten Slow iets moest gaan verwijderen dat er niet hoorde en dat zich dus onwederrechtelijk toegang had verschaft. Daarna bleek er geen vuiltje meer aan de lucht.

Maandagmorgen liet de pc het afweten. Niets werkte nog naar behoren en Slow begon zijn opzoekingswerk naar dat ding dat hij de vorige dag verwijderd had. Ja làp! Ene van Troje. Raadgevingen van mensen die er meer van kenden, middelen gevonden op google, …, op allerlei manieren hebben we dat beest trachten te vangen maar dat bleef ons precies altijd een stap voor. Dingen installeren om hem te pakken? Weigering. Kuisprogramma draaien? Vastlopen. Je kan het zo gek niet bedenken maar niets hielp.

Toen zei Slow: “weet je nog de vorige keer? Hoe heette dat forum ook al weer?” Gelukkig had ik die url bijgehouden. Slow plaatste de ganse uitleg en we wachtten af.

Het duurt lang als je wacht en je ongerust maakt. Ah ja, gezien de agressiviteit van het beest kon het best zijn dat die pc geherformatteerd moest worden en daar zaten we nu ook precies niet op te wachten.  Bovendien kon die via het netwerk ook deze pc aantasten, zo bleek.

Ik wou toch nog efkes weten wat het zou kosten mochten die forumnaars niet kunnen helpen en belde onze pc-winkel voor sluitingstijd. Oeioeioeikes, dat was nog een bijkomende reden om te hopen dat die niet ndk was zoals Max vreesde.  Toch een geruststelling, mijn Norton zou dat beest bij de doorgang wel tegenhouden zodat dat toch al één verademing was.

Toen doken ze op, de mensen van het forum. De naam was iets minder strijdlustig dan Hijack-Manjack van jaren geleden, maar met kennis van zaken werd -in gewone mensentaal- stap voor stap uiteengezet wat moest gebeuren. Het was geen lacherke en we waren er met ons beidjes toch enkele uurkes mee bezig.  Net vóór de eindmeet geraakte de maximum serverbelasting van het forum bereikt. Dat was dus efkes wachten tot vanochtend om te lezen dat het beest verslagen was en Slow’s pc weer Slow’s pc was en niet één of ander onhandelbaar ding waar je niks kon mee aanvangen behalve het door het venster kiepen.

En nu komt er ook terug Norton op die pc. Waarom Slow die Norton er af gegooid heeft kan ik me nu niet meer zo juist herinneren -hij trouwens ook niet- maar er was wel iets serieus fout gelopen in 2008, dat wel. Maar het was nu wel net die twee keer toen er geen Norton op stond dat er zo een vies iets binnen raakte.

Previous

Wie weet …

Next

Daarmee op reis gaan is geen verplichting

2 Comments

  1. Han

    hitman pro. dat is wat mijn deurtjes beschermt. goed tegen viri en tegen malware van verkopers.

  2. Ik hoop dat het paard ondertussen getemd is!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén