Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Trek eens een trekbeest

Waarom Slow nu ineens aan het experimenteren ging met de filmmogelijkheid van een fototoestel zullen we ook eens uit de doeken doen.

Dat wij hier goed voorzien zijn hommels, huis-, tuin- en keukenhommels, sociale hommels, introverte hommels daar hadden we het al over. Maar nog niet over “het beest”.

Het beest kwam zo iedere avond als Slow en mske buiten zaten naar de hangpotten en daar hing het te hangen. Slow had aan mske al gevraagd wat voor soort beest het beest was, maar mske had zoiets nog nooit gezien. Ze was dan maar eens korter bij het beest gaan staan om het te bestuderen en was er zeker van dat ze dat nog nooit had gezien. Langer en slanker dan een hommel, met pluimen of toch iets dat er op leek. Ook leek het beest een vogelstaart te hebben al was het niet zo groot als een vogel. Het fladderde zo snel en bleef eigenlijk zo onbeweeglijk dat Slow zei dat het hem aan een kolibrie deed denken. Op een avond kwamen ze met twee. Twee exemplaren van “het beest”.

Nadat Slow omwille van de hommels een forum had gevonden waar je meer uitleg kon vragen, vroeg hij zich op zo een heerlijke zomeravond af of hij geen foto van het beest zou kunnen nemen om op dat forum te posten. En dat probeerde hij. De foto’s waren niet duidelijk. Of toch, maar het beest was niet duidelijk. Het was toen dat hij op het idee kwam en hij filmde maar vond het filmke onbruikbaar omdat, weeral, dat beest zich niet wou stilhouden.

Ondertussen zijn we enkele dagen verder en heeft Slow al wat geoefend. Daarnet kwam hij binnen gestoven, greep het fototoestel, mompelde wat over: “ze zijn weer met twee” en stoof terug naar buiten en wat later terug naar binnen zeggende dat het beest een slurf had ook.

Hij heeft niks aan dat forum gevraagd, hij heeft het zelf opgezocht met als zoekfunctie: “vliegend insect met slurf dat bloemen bezoekt”. En zo heeft hij het gevonden ook. Het is een kolibrievlinder. Slow keek beduusd toen hij het las en zei dat hij het nog gezegd had dat het hem aan een kolibrie deed denken. En ook niet verwonderlijk dat mske het nog niet had gezien, het is een trekvlinder.

In elk geval vindt mske het laatste filmke best geslaagd en zeker een leuk ding, al moet je het dan in minimodus afspelen. Efkes meeproeven van de sfeer op ons koerke?

Previous

Teektoe

Next

Apocalyps

1 Comment

  1. gettie

    National geografic heeft blijkbaar eindelijk jullie mooie binnenkoer ontdekt en Sloef jij hebt vergeten te poseren! Goed gedaan van Slow en sjans dat hij toch een beetje gelijk had van in den beginne.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén