Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Miss wie?

Oudere berichtjes, daar had ik het over. Er dook er nog zo eentje op, hier in de linker kolom, dat op zoek was naar een bijpassende afbeelding.

En al ken ik Mistinguett van haar noch pluim, ik dacht er ineens aan dat mijn moeder die naam soms gebruikte al weet ik helemaal niet meer in welk verband. Het klonk wat smalend, dat wel. En eigenlijk heb ik altijd vermoed dat ze de naam zelf had uitgevonden.

Het was pas toen het berichtje ineens weer opdook, dat ik benieuwd werd naar de persoon achter de naam. Het verwonderde me dat mijn moeder, die echt wel iets tegen het lichtere genre had, blijk had gegeven van enige kennis ter zake.

Misschien was ze er ooit, in haar jongere jaren, niet zo flagrant tegen gekant.

Previous

Klassiek lachen

Next

Gevonden maar niet gezocht

1 Comment

  1. bea

    Mistinguett verdorie 🙂 Heel lang geleden dat ik dat woord/naam hoorde, mijn moeder gebruikte het ook als ze het had over vrouwen ‘met spel aan hun gat’. Ik dacht ook dat het iets zelf-uitgevonden was en vond het eigenlijk wel een leuk, goedklinkend woord. Blijkbaar niet, mistinguett bestond…al vraag ik mij nu af of mijn moeder het ook wist of dat ze het woord ergens had ‘opgeraapt’ 😀

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén