Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als het maar een naam heeft

“Ik wil van die naam af” zei hij. En ik begreep wat hij bedoelde. Waar het ooit was begonnen met een woordspeling omdat iemand de kat altijd “poesj” noemde en wij de kat oorspronkelijk van alle kattekwaad verdachten en er dan maar voor de grap de “kin” van “Soetkin” achter plakten, hadden wij nooit de link met welk bekend persoon dan ook gelegd.

Maar nu stoorde de naam me al geruime tijd, eerst gewoon omdat ik die link niet wou en nu omdat ik die link al helemaal en zeker en vast niet meer wil.

Ik gaf hem gelijk. “Ik wil ook van jouw naam af” zei ik.

“Hoe moet ik je dan noemen?” vroeg ik. Daar bleef hij het antwoord schuldig. Het is een plaaggeest en blijft een plaaggeest. Soms is hij een pest en dat blijft hij dan ook.

Ik ging op zoek en allerlei passeerde mijn brein. Hij schudde telkens zijn hoofd, ik ook. Want namen met linken wil ik niet meer. Dus ik googelde telkens opnieuw tot ik een naam vond die ik passend vond en die écht niet op internet te vinden is. Bewijs hier onder.

(Lees verder onder de schermafbeelding)


Ons huisspook gaat vanaf nu door het leven als Kulleprul. En dat omdat hij flauwe kul verkoopt en een fractie is van de prullen die zich onder mijn hersenpan bevinden.

En Kulleprul knikte goedkeurend.

Previous

Zwarte ooievaars

Next

De mussenkoning

8 Comments

 1. Niet gek bedacht. Waar het vandaan komt is me niet duidelijk, de schermafbeelding opent niet maar voor een plaaggeest is het goed genoeg. 🙂

  • ms

   Zit hij daar nu ook al met zijn -tja wat heeft een spook- handen aan?

   Ik zal de url eens volledig geven.

 2. Het claustrofobisch huisspook van nonkel Juul blijft gewoon Tol Kerckhof heten. Hij is die naam al een eeuwigheid gewoon.

  • ms

   Wel ja, wij hebben dat spook van ons nog niet echt een eeuwigheid geleden ontmoet en omdat het zelf niet wist hoe het heette, hebben wij het maar een naam gegeven.

 3. Goed gevonden!

 4. elsjeveth

  Een content huisspook. Ik kan het me voorstellen met deze naamwisseling

  • ms

   Gelukkig kwamen we tot een overeenkomst. De gevolgen waren anders niet te overzien als een pestspook de pest in krijgt. Je zou ’s nachts maar in het donker je pantoffels moeten zoeken … 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén