Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vooruitgang die ons geld gaat kosten

De vooruitgang staat voor niets en wij gaan mee.

Rechtzetting: wij gaan mee als wij de vooruitgang inderdaad vooruitgang vinden. Ik ga FB en Twitter en skype niet in mijn leven halen omdat iedereen het doet. En al zijn er genoeg mensen voor wie die dingen inderdaad wel nuttig zijn, voor ons zijn ze dat niet.

Maar dan is er SEQR, een nieuwe betaalapp, aangeprezen door Colruyt. Geen kaart meer nodig, geen contant geld meer nodig, het proberen waard.

Ik installeerde de app. Ik moest mijn land kiezen, de verkoopsvoorwaarden goedkeuren, een pincode instellen, mijn gsm nummer opge…

Helaba! Zo niet hé, mijn gsm-nummer dat geef ik niet zomaar. “Mogelijk krijg je gewoon een sms ter bevestiging” zei Luc.

…ven, mijn e-mailadres opgeven …

Bij het opgeven van mijn gsm-nummer en mijn e-mailadres kreeg ik respectievelijk volgende te zien:

Door uw telefoonnummer op te geven, stemt u ermee in automatische tekstberichten te ontvangen van SEQR over uw account en deze app. De tarieven voor berichten & data zijn van toepassing. Niet alle carriers zijn gedekt.

We hebben uw e-mailadres nodig om uw profiel te kunnen herstellen en u belangrijke productupdates te kunnen verzenden.

En toen gooide ik de ganse SEQR gewoon terug vanwaar hij kwam.

Als Colruyt wil dat ik met dat ding betaal, wordt enkel een e-mailadres vermeld, wordt er niets, maar dan ook niets naar mij gestuurd, verzonden of doorgegeven tenzij de maandelijkse afrekening en die moet dan ook nog gratis zijn. Als de vooruitgang mij meer geld gaat kosten, blijf ik nog wel een pozeke ter plaatse trappelen.

“Dat peizek er ook van” zei Luc.

Previous

Gaten in het donker

Next

Een schande is ’t

1 Comment

  1. ms

    Vandaag had ik contact met Colruyt, over iets anders. Blijkbaar is die vermelding over die kosten slechts om zichzelf in te dekken. In België zijn er geen kosten, in sommige andere landen wel.

    Ik ben nog niet overtuigd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén