Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hercules Poirot nog maar eens

Ik had het boek in mijn handen gehouden, had de titel gelezen en ik was een beetje uit mijn hum terwijl ik dacht: “wat is me dat nu? Enkel Agatha Christie mag over Hercules Poirot verhalen”.

Want dat was nu precies wat niet klopte. De schrijfster van het boek was niet Agatha Christie. Meer nog, Agatha Christie had Poirot zelfs laten sterven.

Ik zette het boek terug en dacht er niet meer aan tot ik een paar weken geleden ineens bedacht dat ik het toch had moeten kopen, al was het alleen maar om het eens te lezen vóór ik er me een oordeel over velde.

Ik begon dus een beetje uitpluiswerk.

Sophie Hannah is dus de eerste schrijfster die van de erfgenamen van Agatha Christie toestemming kreeg om een boek met Poirot in de hoofdrol te schrijven. Poirot is niet uit de doden verrezen. De schrijfster situeert het verhaal ergens in 1929.

Nu blijft er nog één ding te doen! Het boek vinden.

Previous

Boeken zoeken

Next

Holly Hobbie

3 Comments

  1. bea

    Blijkbaar is het boek niet zo goed geschreven maar uit nieuwsgierigheid zou ik het ook wel willen lezen. ‘k Ga het ook eens zoeken.

  2. Je kunt het boek krijgen bij bol.com voor € 18,95, zij het wel in de Engelse versie. Hieronder de link:

    http://www.bol.com/nl/p/the-monogram-murders/9200000020123155/

  3. bea

    Bij cosmox voor 12,50 euro 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén