Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Holly Hobbie

We waren in een universiteitsstad. We, in dit geval de evenementen en de universiteitsstad, nu ja, we zijn wel meer in een universiteitsstad. Maar deze is wel gekend om een groot aantal Engelstalige studenten, studenten die ook af en toe een centje willen verdienen en die zich dan ook massaal hadden ingeschreven om te werken op het evenement.

Het vereiste toch enige aanpassing om nu ineens al die informatie, die ik normaal automatisch doorgeef, in een andere taal te gaan verwoorden. Dat was even een frisse kijk op dat automatisme.

Wat erger was, hoe verder het evenement verliep, hoe meer ik de talen door elkaar haspelde. Ik sprak Nederlands tegen de Engelsen en Engels tegen de nederlandstaligen.

Gelukkig ben ik tenminste tegen Luc geen Engels gaan babbelen.

Previous

Hercules Poirot

Next

De moorddadige douchekop

2 Comments

  1. De vraag brandt al geruime tijd op mijn lippen en nu moet ik die toch even kwijt. Je hebt het in je schrijfsels herhaaldelijk over evenementen, maar wat voor evenementen zijn dat dan eigenlijk?
    Als je vindt dat het antwoord me geen ene moer aangaat, heb ik daar alle begrip voor. Nee heb ik, ja kan ik misschien krijgen.

    • ms

      Boeken natuurlijk! Massa’s en massa’s boeken. Ik heb al meer dan één keer gedacht de evenementen gewoon bij naam te noemen, maar dan wordt het virtuele ineens nogal reëel. Daarom twijfel ik telkens ik de naam wil vermelden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén