Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Geel in de keuken

Er was eens …

Ja, hoe komen sommige dingen nu ter sprake? Ik weet het wel, maar zeg het niet. Het ging over het uiterst belangrijke probleem dat bepaalde keukenartikelen nooit in het geel gekocht worden. Om niet te zeggen: alle keukenartikelen.

De mensen hebben namelijk een overheersende voorkeur voor wit, daarna kan nog wel het één en ander. Maar geel? Neen, dat werkt niet.

Waarop MQe zei dat geel geen keukenkleur is, omdat ingrediënten niet geel zijn, waarop ik begon met opsommen: eigeel, kurkuma, gele paprika, citroen, maïs, kaas, bananen …

En ik kende ook een meisje wiens moeders keuken in het geel was afgewerkt.

Zouden we ergens een studiegroep kunnen vinden die dit fenomeen eens kan uitpluizen? Het lijkt me toch al even belangrijk als alle andere studies die we de laatste tijd op onze -al dan niet gele- talloor krijgen.

Previous

Straks als wij wakker zijn

Next

De schouder er onder zetten

5 Comments

 1. bea

  Gele keukenartikelen worden niet gekocht omdat ze niet te koop worden aangeboden 😉 Ik ben fan van geel in de keuken maar behalve de waterkoker, tassen en borden kon ik niet aan mijn goesting voldoen 🙁

 2. Bea

  Ik heb een knalgele waterkoker! Die staat prachtig op het aanrecht tegen de donkerblauwe tegeltjes waarin een streep gele tegels zit verwerkt. Geel in de keuken is echt mooi! Als kind vond ik de keuken van een vriendinnetje haar moeder zo mooi: zij had alle kastjes in geel geverfd. Origineel en altijd zonnig.

 3. Bea

  Leuk dat we hier met twee Bea’s zijn!

 4. Graag elke moment van de dag een stralend geel zonnetje door de keukenramen …..

  Vrolijke groet,

 5. Geel is mijn favoriete kleur en ik heb wel wat gele objecten in de keuken, maar lang niet zo veel als ik eigenlijk zou willen. Ik blijf zoeken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén