Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Geel

We waren in Geel en dat liep niet van een leien dakje.

Onderweg naar zijn zus wou Luc toch even in een bouwmarkt in Geel binnenspringen. Hij wou motorolie halen en ik zou ondertussen eens naar de ruitenwassers kijken. Ik wou even vergelijken maar mijn internet opende niet.

Dus stond die ruitenwasser me niet aan en kocht Luc de verkeerde olie.

Tap! Tap! Tap!

Aan de kassa kon ik mijn klantenkaart niet zo direct tonen, mijn internet opende niet uitermate traag en de kassierster stond met haar scanner te zwaaien. Dus zei ik iets over weinig dekking voor internet.

De kassierster antwoordde: “Dat is omdat dat hier zo goed geïsoleerd is”.

Juist! Ja!

“Zo kun je het ook uitleggen” zei Luc toen we buiten waren.

Terwijl we in Geel waren zouden we wel eens in de Kringwinkel binnenlopen.

De gps stuurde ons naar de verkeerde kant van het spoor waarna hij ons rechts een fietsostrade wou laten nemen. Terugdraaien kon niet, volgens vriendelijke buurters, want daar staat een camera omdat het een éénrichtingsweg is.

We zijn er geraakt door ons eigen richtingsgevoel te volgen.

Oh Zo!

Daarna vroeg Luc om het adres van zijn zus in te geven om terug op de juiste weg te geraken. We hebben al zigzaggend alle veldwegen van Geel en grote omstreken gezien.

Uiteindelijk heb ik beslist om naar de stad in de buurt te rijden, daar de autosnelweg te nemen, vandaar wisten we de weg zélf.

We zijn er geraakt, met nog een extra hindernis, die ik niet kan wil vermelden omdat dan duidelijk wordt waar Lucs zus woont.

pske van mske:

  De olie is een verhaal op zich dat ik niet ga vertellen. Het is gewoon een oliedom verhaal.

  Een ruitenwasser vond ik in de Kringwinkel, maar na het uitproberen verkies ik de ladder, de spons, de handwisser met korte steel en gazettenpapier.Previous

Dialecten

Next

Portugal

24 Comments

 1. Ik ben dol op oliedomme verhalen. Zo kan ik bijvoorbeeld heel goed olie bijvullen. Moet ik alleen wel de dop er weer opdraaien. Na een paar kilometer moest de brandweer er aan te pas komen. En een lader om de auto naar de verst mogelijke garage te brengen. Een rit van anderhalf uur in een Mercedes, een taxi, om weer thuis te geraken. Mijn zoon had de tijd van z’n leven. Ik niet. En nu jij.

 2. ms

  😂😂😂 Wel ja, dat is ook een oliedom verhaal, maar het is wel grappig. Ik lach mee met je zoon.

  Het mijne is van het doodsaaie type, maar ook oliedom.

  Het begint met het feit dat Luc soms een pietje-precies is.

  Nu

  • had onze vorige garagist, die we voor 97,75% vertrouwden, gezegd dat synthetische olie niet zo goed is;
  • stond op de factuur van onze huidige garagist een nummer vermeld gevolgd door een achtervoegsel dat aangaf dat het voor een Opel is;
  • vond Luc dat je de gegevens uit het instructieboekje moest raadplegen, maar wat dààr in vermeld staat is nergens terug te vinden.

  Nu was het oliepeil gezakt en onze garagist gepakt en gezakt … op vakantie vertrokken.

  Luc had al in verschillende winkels gekeken, maar het betreffende nummer was altijd synthetisch en had nooit dat Opel achtervoegsel.

  In Geel dus stond het betreffende nummer, weeral synthetisch maar net daarnaast stond dezelfde fles, maar niet synthetisch. Hij pakt die mee. Pas bij zijn zus merkt hij dat die een ander nummer heeft.

  Ik stel dus voor dat hij in het naar huis rijden maar eens bij het tankstation in Tessenderlo stopt. Dat gaf me de tijd om op de thuisreis eens zelf te gaan googelen. En wat vind ik?

  • dat nummer van de factuur is altijd synthetisch;
  • dat achtervoegsel voor Opel wordt niet meer geproduceerd;
  • je mag mengen volgens de ene, de andere raadt het af.

  Dus stapt Luc dat tankstation binnen, zoekt en neemt een synthetische olie met het juiste nummer. En omdat het er toch kalm was zegt hij tegen de kassierster: “Ik hoop nu maar dat het de juiste olie is”, waarop die vrouw een kaart boven haalt waarop ze alle oliën per merk vermeld staan heeft.

  En Luc dan maar terug tussen de rekken duikt, zijn olie terugzet omdat er daar een olie staat met een vermelding achter het nummer. En die vermelding is die welke in het instructieboekje staat.

  En dan zie ik hem glunderend weer opduiken en zegt hij: “Alle problemen lossen zichzelf op” terwijl hij op dat achtervoegsel wijst.

  Nu gaat Luc dinsdag naar de vestiging van de bouwmarkt bij ons in de buurt. Het geld zal hij niet terugkrijgen maar wel een tegoedbon.

  Was hij niet zo een pietje-precies geweest had hij al van bij aanvang af die gewone synthetische met het juiste nummer genomen. Maar dit is eigenlijk beter.

  Zeg nu zelf: een saai en oerdom verhaal.

 3. Als ik nou een mailtje krijg die ik niet wil beantwoorden zeg ik bij navraag? Heb je gemaild? Sorry, geen idee. Ik heb net mijn huis geïsoleerd. 🙂

 4. Wat een rit. Het werd je zeker groen en GEEL voor de ogen?
  En dan die isolatie nog…

  • ms

   Eerder rood. Ik maakte een opmerking. Niks ernstig en zonder bijbedoelingen maar met de huidige politieke correctheid weet je maar nooit.

 5. Een oliedom verhaal dat ik met plezier lees. Bij de vorige auto moest ik op het laatst regelmatig olie bijvullen. Zo erg was hij versleten.
  Ik denk er aan ons huis te isoleren tegen ongewenste mails. Lijkt me handig.

  • ms

   Luc houdt onze auto goed in het oog wat olie en koelvloeistof betreft. Met die laatste hadden we ooit eens een tekort zonder aanwijsbare reden noch lek.

   De bouwmarkten gaan goede zaken doen. 😂😂

   • Als de koelvloeistof weer eens weg is, best even bij de garagist langs gaan. Ik spreek uit ervaring. Je kan er in het ergste geval een overhitte moter aan overhouden.

    • ms

     Wij wisten het eigenlijk niet. De mecanicien verwees er naar, vulde ze aan en vroeg om in het oog te houden. Hij dacht aan een lek aangezien ze de vorige keer ook aangevuld was.

     Er was geen lek en wat die ene keer gebeurd was hebben we nooit geweten.

     Maar sedertdien is Luc op zijn qui-vive.

 6. in Geel zullen ze me niet direct zien

  knap geschreven !

  • ms

   Ons voorlopig ook niet. Daar zit iets in de lucht dat mijn google maps verstoort. En ik heb geen zin in fietsostrade rijden noch in boetes.

 7. Geel heel leuk!

 8. elsjeveth

  En dan zeggen ze dat het komkommertijd is. Jullie maken nogal avonturen mee.
  En lachen met een slok koffie op tja dat vraagt om problemen.
  Ons huis is niet zo goed geïsoleerd…weldra liggen al onze geheimen hier op de steenweg.

  • ms

   Wij trekken dat aan, geloof ik.

   Ik zou toch maar een firewall aan de voordeur laten plaatsen als je je gegevens niet op straat wil zien belanden. 😂

   En die koffie? Dat is altijd een gevaarlijk moment. Je weet nooit wat je overkomt net op het ogenblik dat je wil slikken. 😮😂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén