Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beestjes

Hoe zit het nu met die seals?

Zij waren op het appél. Wij ook. Zij waren met veel. Wij met twee.

Sommige foto’s zijn niet zo denderend. Ze zijn genomen met een extender. Maar het alternatief -de automatische lens voor dit soort foto’s- is een beetje te duur voor die keer dat ik ze zou kunnen gebruiken.

En het is eigenaardig, maar waar we twee jaar geleden geen enkele zeehond zagen, zagen we ze nu een beetje overal. Waarschijnlijk hebben we op die twee jaar tijd een andere manier van kijken aangewend.

Kildonan
Lochranza, North Sannox, Brodick en zomaar langs de kust

En wat dan te zeggen van die “Red Deers” die we nog nooit te zien kregen, al tuurde ik mijn ogen uit tijdens het rijden?

Die beesten zitten gewoon in Lochranza. Je ziet ze daar gewoon staan grazen.

Het gaat er dus inderdaad om dat je moet weten waar je moet kijken en hoe je moet kijken.

Wat we niet te zien kregen, alhoewel we die vorig jaar gewoon door het raam door de tuin zagen stormen, waren de red squirrels.

Ondanks meerdere avondwandelingetjes in de omgeving van Brodick Castle lieten ze zich niet zien. Niet verwonderlijk eigenlijk. Al die paadjes daar zijn voorzien van gravel waarop je dus in geen geval stil kan lopen.

Ergens op het einde van de vakantie hebben we dan ingegrepen. We zijn naar de rangers getrokken. Die hebben een eekhoorncamera en omdat het avond was en wij maar met twee, toonde de ranger ons een verdoken bankje.

Wanneer er eentje zou opduiken kon hij niet zeggen, we moesten maar wat geduld hebben. Helemaal niet hoor. Die ranger had maar net zijn hielen gelicht of daar kwam er eentje.

Dommerik die ik ben, probeerde ik mijn lens op die eekhoorn te fixeren, wat maar half lukte met dat camerageval van de rangers in de weg. Pas later bedacht ik dat ik dat probleem heel eenvoudig had kunnen oplossen. Nu ja het was te laat en klagen helpt toch niet en nu weten we toch weer wat we volgend jaar nog eens moeten doen.

En dan het gevogelte: de vogelkes en vogels ga ik niet indelen. Vrank dat die soms waren, ik kon ze haast aanraken.

Nog een avondwandeling? Zo even langs Brodick Bay waar we nooit genoeg van krijgen?

En daar zien we wat in het water. Is dat een kwal? Ja, dat is een kwal want er zijn er nog en die zwemmen nog.

Deze wou oversteken maar bedacht zich, al was het met tegenzin.

De bedeesde koe hoort niet bij het loslopend of -vliegend wild, maar wel bij de beestenboel en ik ga er dan ook geen apart logje over maken. Een vreemde eend in de bijt, al is het dan een koe.

Tot slot! Het filmpje van Luc. Efkes Luc een douwke geven en het wordt zichtbaar.

Previous

Zondag de eerste dag

Next

Britse verkeerstoestanden

2 Comments

  1. Schitterende omgeving! Mooi filmpje ook, dat heldere water waar de zwaan duikt! En geinig zoals zo’n Zeehond zich aan z’n wang krabt 🙂

  2. je zou er lui van worden als je al die zeehonden zo ziet 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén