Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Heuglijk

Gisteren rolden zo maar voor de eerste keer de centjes van het pensioen de rekeningen op.

Het voelde wat bizar aan, maar anderzijds maakte het ons dan weer een ietsiepietsie euforisch omdat de overgang -tegen verwachting in- zonder problemen verliep.

Murphy was waarschijnlijk te druk doende met het saboteren van toetsenborden, agenda’s, synchronisaties en aanverwante zaken.

Ook de betaling van het voorschot voor de vakantie had hij tegen gehouden. Maar net toen ik die overschrijving nogmaals wilde doen -gewoontegetrouw mezelf de schuld gevend- kreeg hij wroeging en zag ik nog net de £££ richting Schotland verdwijnen.

Ook dat is weer iets om vrolijk van te worden: zomaar een vakantie kunnen boeken zonder je zorgen te maken dat er ergens nog hier of daar werk uit de kast valt.

Wat de algemene vrolijkheid bovendien nog een zetje geeft is dat vandaag Amke dertien wordt. Die kinders worden sneller groot dan ik me herinner van hun vader en zeker in turbo snelheid als ik vergelijk met mijn eigen tienerjaren.

Dat we daar nu geen wensen aan koppelen? Ach, in het weekend zijn de meisjes hier. Twee hele dagen tijd!

Previous

Warme avonddronk

Next

Een zaak van groot belang

7 Comments

 1. Het lijkt me zalig, zo samen met pensioen. Ik moet nog minstens 8 jaar en mijn man is al 3 jaar met pensioen. Het doet soms een beetje zeer… Het werk word ik ook een beetje moe, maar helaas val ik onder de nieuwe regeling…

  • ms

   Wij dachten zelfs niet aan pensioen. Ik wist dat ik op pensioen kon, omdat ik daar een brief over had gehad.

   Maar toen veranderde iets in de situatie en ging ik het eens bekijken en bleek dat we beiden op 1 oktober 2016 op pensioen konden.

   En toen was het eigenlijk snel beslist zeker dat je in deze tijd niet zeker bent dat je er later nog aan geraakt.

 2. oeeee? op pensioen!!! dan zie ik jullie dus niet meer…? 🙁

  • ms

   Jawel. Opbouwen en afbouwen doen we nog. We mogen jaarlijks nog een bepaald bedrag bijverdienen.

   En als we te veel aan de belastingen moeten afgeven, dan zien we wel hoe het verder gaat. Eerst een jaartje zo bekijken.

 3. Leuke post.

 4. Geniet ervan maar ik lees dat dat alvast geen enkel probleem zal zijn!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén