Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het abnormale is normaal

Toen ik las dat Jan Mulder niet wist wat met “dabben” bedoeld werd, moest ik toch eens gaan lezen wat ze in ’s hemelsnaam bij voetbal met dabben bedoelen.

Want zie je, dabben? Dat werkwoord gebruik ik als Sloef na zijn behoefte op de kattenbak het geheel gaat opharken. Dan is die aan het dabben. Voetballers? Naast het veld? Kon toch niet.

Nah! Niets daarvan. Weer één of andere belachelijke overgewaaide hype die men hier nog maar eens gaat overnemen. Je doet alsof je in je elleboog niest en ondertussen zwaai je je andere arm de andere richting uit.

Vertel me nu eens waar dàt goed voor is.


Ezels dabben niet

Previous

Super van die maan!

Next

Koffie Verstrooid

4 Comments

 1. Mijn woordenschat is redelijk.
  Maar toch word ik nog regelmatig overvallen door een nieuw woord.

  Ach, zo blijf ik mij jong voelen …

  Regenachtige groet,

 2. Toen mijn broer dat woord voor het eerst vermeldde, ben ik toch ook even gaan opzoeken van WAAR dat dabben nu eigenlijk kwam (want ik ben altijd zo curieus he). Bleek het iets uit de rap-wereld (of was het nu iets met drugs?) te zijn, maar toen gebruikte een bekende sportman het gebaar, waardoor het dan maar overgewaaid is naar de sportwereld.
  Nu ja, het is best grappig om aan ons moeder af en toe te vragen dat ook eens te doen… 😉

 3. Dabben kende ik niet …

  Tot dat tijdens een scheikundepracticum een leerling stond te springen.
  Levensgevaarlijk en onzinnig, maar ik ben dan ook verantwoordelijk voor e veiligheid van alle kinderen!

  Vriendelijke groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén