Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waterdicht met gaten

Schoenen en ik! Het is me wat! En dan bedoel ik niet het stereotiepe van vrouwen en schoenen. Integendeel. Ik koop geen schoenen behalve als de exemplaren die ik heb -letterlijk- van mijn voeten vallen.

Laatst kon ik echt het risico niet meer nemen met dat ene paar werkschoenen, de zool hing half los. Toen ik het derde paar -dat ik al bij had- maar aantrok, bleek dat ik het tweede paar ook beter weg kon gooien. Daar zit helemaal geen vering meer in. Maar hé! Minder werken vereist minder schoenen.

Maar nu gaat het specifiek over mijn waterdichte hoge wandelbottinnen. Waterdicht inderdaad. Ik liep dus gezwind door plassen en later zag ik de vochtige indruk op de zool, binnenzijde. Grote controle.

Tot mijn groot spijt moest ik vaststellen dat beide schoenen ergens net voor de hiel scheurtjes vertonen en dat die zool dan ook licht los komt.

Verdorie toch! Mijn steun en toeverlaat bij lange wandelingen. Ik heb -jawel- al een ander paar op Arran gekocht, maar die neem ik enkel mee als reserve.

“Lang zijn ze niet mee gegaan” verontwaardigde ik. Waarop Luc zich afvroeg hoe oud ze waren. In elk geval ouder dan die van hem. Luc is nogal sletig op schoenen. En toen ik bedacht dat ik die van Arran toch ook al twee jaar had, moest ik het toch even gaan opzoeken.

Ze zijn dus wel degelijk relatief nieuw, aangezien ik mijn favorietste paar laarzen ooit gedurende veertien jaar heb gedragen.

Previous

Zooien voor de vlooien

Next

Mits afstandsbediening

8 Comments

 1. Normaal gezien gaan die best lang mee. Ik doe gemiddeld zo’n tien jaar met zo’n schoenen, maar ik wissel af met wandellaarzen op slijkerige en natte paden. Dus ik draag ze niet altijd bij het wandelen.

  • ms

   Rubber laarzen heb ik niet. Die zou ik enkel gebruiken als ik door een overstroomde beek zou willen waden.

   Ik vind dat afgrijselijke dingen.

   • Ja, ieder zijn ding… ik ben verzot op mooie rubberlaarzen. Niet dat ik ermee ga winkelen of werken, maar ik trek ze altijd aan op het strand of tijdens een boswandeling. Net als de kinderen spring ik nog graag in de plassen ?

 2. Een oude schoen loopt lekker.
  Maar oude schoenen hebben ook een betere kwaliteit.

  Wandelvriendelijke groet,

  • ms

   Kwalitatief gezien, moeten de moderne stapschoenen niet onderdoen voor de lederen van vroeger. Integendeel.

   Ik ga dus voor niet lederen goretex schoenen.

 3. Zo’n stapper ben ik niet dat ik van die speciale schoenen koop. Gewoon botten dus en hoogstens 3 paar schoenen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén