Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nu begrepen?

In 2014 kocht ik me, bij een uitverkoop in de sportwinkel op Arran, een extra paar stapschoenen.

Toen ik ze ging gebruiken, ging het al heel snel mis. Ze waren verduurd en werden al even snel afgevoerd.

“Verduurd door het in opslag staan” was mijn opinie. Tja, in een sportwinkel op Arran was er misschien niet zoveel stockverloop waardoor schoenen langer dan voorzien in voorraad stonden.

Ergens begin dit jaar, toen mijn goeie schoenen sleet vertoonden en niet meer waterdicht waren, mijn tweede paar 500gr zwaarder bleek te wegen, wat niet bevorderlijk is voor artrose in de heup, besloot ik mij een paar nieuwe te kopen, de sletige goeie als reserve te gebruiken en de zware op de rommelmarkt te verkopen.

Ik kocht een paar, in solden.

Sedertdien heb ik steeds met die schoenen gewandeld, tot ik nu merkte dat er een mini-scheurtje zat in de plooi vooraan. En dat vind ik eigenlijk ook te snel. En ook zo plotseling bleken ze ook ineens zo lek als een zeef.

Het resultaat is dat ik nu eigenlijk twee paar in reserve zou hebben. Ik zal ze om en om moeten gebruiken. Als ze dan op regendagen maar droog geraken op één dag.

In geval van nood kan ik de zware kloefers nog uit de rommelmarktspullen halen, maar daar heb ik nu écht nog minder zin in.

Previous

Wat kregen we nu?

Next

Omtert rapst

9 Comments

 1. Binnen een jaar stuk en lek? Dat is te snel. Je kan er zeker niet mee terug naar de winkel?

 2. Dat is pech hebben, straks zit je met vooraad voor een tweedehands winkeltje.

  • ms

   Twee paar schoenen voor op droge dagen en een paar kloefers van 250gr per stuk zwaarder, maar die zijn dan wél waterdicht.

   Dat kan je aan de straatstenen niet kwijt.

  • ms

   Ik vind het vooral stom, maar het was een aanlokkelijk bod van een -toch wel- gekend merk.

   Normaal heb ik twee paar wandelschoenen, Luc drie. Al bij al een belegging die we liefst spreiden en meevallers zijn mooi meegenomen. In dit geval een meevaller die tegenvaller is.

   Een van de volgende dagen toch eens naar, maar weer, een uitverkoop gaan. Met mijn voorkeur voor het mannenmodel moeten er mogelijkheden zitten in maat 39/40. Hoop ik, als er tenminste al stapschoenen te koop zijn.

 3. Die schoenen verslijten veel te vlug. Zo blijven die winkels draaien.

  • ms

   Die schoenen gaan meestal wel een aantal jaren mee. Behalve de twee paar die ik in het log vernoemde.

   Nu blijkt -dank zij een foto- dat die beide paren van het zelfde merk waren/zijn. Al zijn de kleren ervan dan heel goed een duurzaam, hun schoenen blijkbaar niet.

 4. elsjeveth

  Melden kan geen kwaad, want dat is wel erg snel

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén