Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Amai mijn oren

Sedert een poos word ik geteisterd door een immerdurende jeuk in mijn oren. Ik zocht het even op. Als één van de oorzaken wordt een gebruik van interne oordopjes genoemd.

In de beginjaren van mijn loopbaan als zelfstandige gebruikte ik die dingen wel, later ondergingen koptelefoons heel wat wijzigingen. Maar het euvel zou dus al zo oud kunnen zijn.

Nu was ik helemaal geen gebruiker van oorstokjes. Maar sedert mijn oren zo gingen jeuken gebruikte ik ze wel. Niet goed dus. Weg ermee!

Bovendien had ik een hekel aan het bekijken van Nederlandstalige feuilletons op TV. Hoe graag ik Koen De Bouw ook bezig zie en hoe ik ook kan genieten van de manier waarop hij Professor T. ten tonele voert, ik keek niet graag. Ik versta de meeste van die acteurs niet, hoe luid de TV ook staat. Te luid, vrees ik, als ik de achtergrondmuziek hoor schallen.

Maar als ik tweemaal meemaak dat iemand me begroet en ik het niet hoor, moet ik eens verder gaan denken. Dan zijn er twee mogelijkheden. De groet werd gefluisterd of er is iets meer loos met mijn oren.

Ik kreeg zo een vragenlijst te zien op internet en tot mijn grote ontsteltenis zaten daar vragen bij zoals: “moet je soms vragen om te herhalen in een gesprek?” en “mijd je groepsgesprekken omdat je ze toch niet kan volgen?” En vind je dat mensen te snel praten?” Er waren er nog die ik met “ja” mocht beantwoorden.

Ik moest dus maar eens werk gaan maken van mijn oren. Wat ik deed.

Ik vraag me nu af of ik nog meer mankeliete onderdelen van mijn ouders geërfd heb.

Het is een beetje genoeg geweest. De laatste maanden waren niet bepaald de meest vrolijke.

Previous

Mits afstandsbediening

Next

De gezeten zinnen

11 Comments

 1. Ook ik heb de afgelopen tijd last van mijn oren.
  Een bezoek aan de assistente van het gezondheidscentrum, mijn huisarts en 2 KNO-artsen heeft niet echt geholpen.

  Maar ikmzalmer mee moeten leren leven ……

  Sterkte met jouw oren en gehoorprobleem.

  Bemoedigende groet,

 2. Nog eentje hier met oorproblemen…
  Niet leuk, treedt aanvalsgewijs op. Moet er ook leren mee leven… Niet duidelijk of het Meniere of BPPD is. De tijd zal het uitwijzen, zegt men.
  Ik wens je het beste met je oren. Ze kunnen verdomd vervelend doen en een grote impact hebben op je leven. Verzorg ze goed!

 3. Zelf heb ik er geen last van. Maar de eerste maanden van mijn burn-out klonken gesprekken doffer en onduidelijker, terwijl muziek veel harder binnenkwam. Stress kan ook leiden tot gehoorproblemen.

  • ms

   Stress leidt tot vanalles dat niet deugt. Maar mijn stress is blijkbaar minder erg dan die van anderen.

   Ik weet dat het bitter klinkt, maar zo voel ik me momenteel wel.

 4. Zelf heb ik geen oorproblemen, ik hoor nog 90° ,wat volgens de oorarts perfect is voor mijn leeftijd.
  Mijn grootmoeder lang moeders kant had ook zo een goed gehoor.
  Ik duim voor je dat er snel verbetering is.

 5. het is de leeftijd die ons inhaalt mske… 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén