Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op mijn sloffen

Toen ik kind was, was ons eerste werk als we uit school kwamen, onze schoenen uit en de pantoffels aan. Ik kan me niet herinneren dat mijn moeder ons daar moest aan herinneren, dat zat zo ingebakken. En ja, ik bleef dat doen.

In de winter mochten wij onze slofkes dan bij de stoof zetten, zodat die opgewarmd waren tegen dat we thuis kwamen.

We hebben ons daar nooit vragen bij gesteld. Ik weet ook niet hoe dat er bij anderen aan toe ging.

Eens getrouwd merkte ik wel dat dat niet zo algemeen was als ik dacht, want mijn ex had geen pantoffels.

Nu draag ik in de zomer geen pantoffels natuurlijk. ’s Zomers heb ik aanstekers van Birkenstock. Op blote voeten lukt het me echt niet. Dat zit er trouwens ook in gebakken, want dat mocht namelijk ook niet van mijn moeder.

Maar nu doen die van de gazetten toch precies alsof de Zweden dat uitgevonden hebben zeker!

Of waren wij, de sloefendragers, de uitzonderingen hier in Belgenland?

Previous

Delen

Next

Hacken is hard labeur

10 Comments

 1. Er zijn sloefen om het huis proper te houden, sloefen om op te warmen, en sloefen als symbool voor behaaglijk cocoonen, sloefen om te … Niks mis met sloefen.

 2. ’t is gewoon heerlijk om zo af en toe te sloefen…ik gun iedereen een sloefmoment.

 3. Voorverwarmde slofjes, zalig.
  Pas als ik ga zitten en niet meer van de luie stoel af hoef, ’s avonds, trek ik sloffen aan, soms pantoffels, net welke vooraan staan.
  Als het vriest leg ik ze van tevoren op de radiator.
  Ik ken weinig gezinnen waar de schoenen uitgaan, wel een paar scholen waar slofjes verplicht waren, om de vloeren te beschermen.
  ps
  is het goed dat ik je op de blogroll zet?

  • ms

   Ik trek enkel mijn schoenen aan als ik buiten moet.

   Op de verwarming leg ik ze niet, het is nu toch overal warm in huis.

   pske: blogroll? Geen probleem. Dankjewel.

 4. Als ik het mij goed herinner, deden wij dat vroeger thuis ook… En op CM-kamp! Dus zo uitzonderlijk lijkt mij dat toch niet. 😀

  In Japan en Korea is dat standaard zo, daar hebben ze zelfs aan hun voordeur een inkommetje speciaal voor uw schoenen uit te doen, en na het verhoogje komt ge pas in het ‘echte’ huis terecht, en de mensen hebben altijd genoeg extra slippers voor bezoek ook! Zelfs in sommige restaurants en bars moet ge uw schoenen uitdoen. Oja, en voor ge een pashokje in een klerenwinkel binnengaat ook.

  • ms

   Vroeger. Nu niet meer? Bij de CM moesten wij ons schoenen niet uitdoen.

   Aan iemand anders vragen om de schoenen uit te doen, zie ik me nog niet zo direct doen.

   Alhoewel er wel meerdere gegronde redenen zijn om het wél te doen en dan niet enkel voor het schoon parket.

   • Nee, nu prefereer ik blote voeten! Als we op CM-kamp buitengespeeld hadden in ’t bos, dan hadden ze liever dat het binnen proper bleef. 😉
    Da’s ginder standaard, dat moet niet gevraagd worden. En hier vraag ik het altijd zelf, als ik bij iemand thuis binnen ga, of ik mijn schoenen moet uit doen. Da’s waar! Heel de tijd schoenen aanhebben is toch ook helemaal niet comfortabel…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén