Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voeten in de gevarenzone

Toen we in 2014 in Sunparks De Haan -nu Center Parcs De Haan- waren kwamen we tot de ambetante bevinding dat we alle twee ons pantoffels thuis waren vergeten en we tramden naar de winkelstraat van Oostende. We zijn met vier paar terug naar ons tijdelijk verblijf getrokken: elk een paar voor thuis en een paar voor in de valies.

Ik ben niet sletig aan mijn voeten, schoenen en pantoffels kunnen jàren meegaan. Dus vond ik het echt wel jammer toen mijn thuispantoffels twee jaar geleden begonnen te verslijten en ik ze weg moest doen. Het paar in de valies was nog zo goed als nieuw.

We gingen naar een uitverkoop van een grote schoenwinkel en ik vond er een paar pantoffels van hetzelfde merk als mijn reisgenoten. Was ik blij, ja. Maar die nieuwe vergden wat inlopen, ik schoof naar voor, ik floepte er uit of schoof van de hiel als ik niet oppaste. Was ik nu zo onhandig geworden. Het wende.

Vorige winter kreeg ik pijn aan mijn linker voet. Ik weet het aan een voorval van 2019, ik weet het aan te smalle sneakers, ik weet het aan mijn sokken, ik weet het aan mijn stapschoenen, ik weet het aan mijn leeftijd.

Eens lente en zomer was de pijn weg. Zelfs met wandelsokken, zelfs met stapschoenen was er geen zweem van pijn te bekennen.

Het werd kouder en de pantoffels kwamen uit de kast en al draag ik die nu enkel ’s morgens op op te staan en ’s avonds om naar bed te gaan, de pijn kwam terug. Gedurende de dag loop ik dus op sneakers, die ik eigenlijk enkel thuis draag. Dat blijkt beter te zijn voor de voeten.

Maar toch kon ik ’s nachts wakker worden van de pijn in die linker voet.

Toen die verduvelde pantoffels beide ineens een gaatje aan de voorkant van mijn teen gingen vertonen, was de maat vol. Ik pakte ze, keilde ze tegen de muur en zei: “Nu is ’t uit!”.

Dat de meereizende exemplaren ondertussen ook een gaatje vertonen deert me niet. Die zitten nog goed en de valies maakt geen bezwaren.

Ik heb die ondingen natuurlijk niet tegen die muur laten liggen, dat is geen zicht en bovendien moesten ze op de foto.

Previous

Gezocht: 6.500 Vlamingen

Next

Zwarte kop

15 Comments

 1. Dus het lag aan de pantoffels? Dan kun je ze maar beter met kracht elimineren. Ik ben zelf een pantoffelheld en het spijt me altijd als ik ouwe sloffen moet vervangen. Maar ja, soms vallen er inderdaad gaten in. Die ik nu heb gaan denk ik nog een half jaartje mee en daarna zal ik ze teder en met respect in de vuilnisbak vleien. Het waren brave pantoffels.

  • ms

   Jouw manier van afscheid nemen doet me denken aan de dag dat ik mijn vorige met respect en dankbaar voor de mooie jaren in de vuilnisbak heb gezet, waarna ik de mannen van de vuilkar aanmaande er voorzichtig mee om te springen bij het ledigen.

   Deze? Die liggen nu tegen de achterdeur, ik had geen zin om naar de vuilbak te lopen. 😉

   Het lag inderdaad aan de pantoffels.

 2. Ik heb ze niet: pantoffels. Daar en tegen wel drie paar teenslippers. Dat past ook veel beter bij het klimaat aan onze kant van de evenaar.

  • ms

   Dat kan ik aannemen. In de zomer staan de pantoffels in de pantoffelkast en komen de slippers er uit, maar geen teenslippers. Ik kan daarmee niet uit de voeten.

 3. Ik heb wel pantoffels, maar ik draag ze nauwelijks. Overdag heb ik gewoon mijn schoenen aan en ’s avonds loop ik op mijn sokken (en in de zomer de hele dag op blote voeten).

  • ms

   Gedurende de dag loop ik op sneakers die nog niet vaak buiten zijn geweest.

   Op mijn sokken en blote voeten lopen doe ik niet. Dat kan ik wel maar het voelt ongemakkelijk.

   Dus ’s avonds trek ik mijn pantoffels aan als ik TV ga kijken. Dat is gemakkelijker om die aan of uit te joepen als ik mijn benen op de zetel wil.

   En om ’s nachts over de palier te lopen zijn sneakers nogal omslachtig. Ik steek geen licht aan en de straatverlichting is gedoofd. Die pantoffels daar spring ik blindelings in.

   • Ik steek ook geen licht aan ’s nachts want dan kan ik slapen de rest van de nacht wel vergeten. Hier is wel straatverlichting maar met de rolluiken naar beneden heb je daar ook niets aan. Na meer dan 30 jaar ken ik gelukkig mijn weg in huis.

    • ms

     Ik steek wel het licht aan op de badkamer, maar niet in de de kamer. Dan wordt Luc wakker en dan kan ik het slapen ook wel vergeten.

 4. Pantoffels , ik draag ze graag. Geen (teen-)slippers, die liggen me niet of andersom, mijn voeten gaan er naast staan of ik struikel erover. Maar in goed passende pantoffels slof ik rond tot ze bijna uit elkaar vallen.

  • ms

   Mijn pantoffels zijn niet gesloten. Daar slof ik uit. Ze moeten vooraan mooi aanpassen, als ze te breed zijn, worden het namelijk sleffers.

   Dat laatste paar zaten eigenlijk goed, maar waarom die pijn gingen doen? Dat naar voor schuiven kon ik er eventueel nog wel bijnemen maar pijn niet.

 5. Mijn pantoffels draag ik bijna nooit. Alleen om er s’avonds mee naar boven te gaan en ’s morgens om er even mee aan tafel te zitten. Voor de rest van de dag mijn schoenen.

 6. Pijn en ongemak kunnen vaak een oorzaak hebben waaraan je niet meteen denkt. Gelukkig kwam je te weten dat het aan de pantoffels lag. Zo had ik vaak hoofdpijn, bleek het gewoon aan die speld in mijn haar te liggen.

 7. elsjeveth

  Van de Kerstman kreeg ik Wombatsloffen, een lief gebaar, maar veel te warm voor mrs. Zweetvoet, ze staan nu te pronken bij het bed tot dat het echt koud wordt 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén