Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Genoeg gezegd

Lang geleden las je de krant en daardoor werd je op de hoogte gesteld van wat er in de wereld zoal gebeurde. Je mening of commentaar daarover besprak je met je omgeving, gezin, collega’s, vrienden en eventueel tooghangers.

Ineens, bij de opkomst van de internetgazetten kon je reageren op de nieuwsberichten. Ik deed het niet, al trachtte Max me te overtuigen om het wel te doen, precies om die reageerders beneden alle peil weerwerk te bieden. Maar ik verkoos geen ruziemaker of zedenpreker te zijn.

Soms ga ik bewust de reacties op “Het Laatste Nieuws” lezen, gewoon om me ervan te overtuigen dat de domheid nog altijd de wereld niet uit is. Al zegt Luc niet “domheid”, hij zegt: “die zijn gewoon altijd dwars”.

Ergens vorige week besloot Roularta ermee te stoppen en dat precies om voormelde reden:

Het mediabedrijf verdedigt zich door te stellen dat de kwaliteit van de reacties vaak te wensen over laat, om niet te zeggen dat sommige reacties ronduit beledigend of zelfs racistisch zijn, en dat het niet de taak van de journalist is om lezers op te voeden.

De Morgen daarentegen vindt dat men door het weghalen van die lezersreacties de burgers de mond snoert.

Ik voel me niet de mond gesnoerd aangezien ik geen nood heb om daar mijn mening te gaan verkondigen. Meestal heb ik het er met Luc over, soms met Zoneke, soms hier op het blog en af en toe zelfs met Amke en Ella.

Moeten ze blijven? Ik weet het niet. Moeten ze verdwijnen? Van mij niet. Maar het zou misschien wel een halt toeroepen aan die constante stroom van voorgekauwde prietpraat die zelfs geen mening meer is maar een standaard herhalen van volzinnen die niets zinnigs vertellen.

Previous

Een stom stuk hout

Next

Arme hond

12 Comments

 1. Misschien wel goed dat men door ermee te stoppen mensen aanzet om na te denken over hun stomme prietpraat… dat is wat ze ermee bereikt hebben. Niets dus.

 2. Het is niet alleen prietpraat wat je vaak leest. Soms vraag je je af wat iemand bezielt, zo stompzinnig als ze schrijven . Er wordt veel uitgefilterd, stoppen is daarom begrijpelijk.
  Alleen jammer voor de gewoner reageerder.

  • ms

   Vroeger praatte ik mee op een forum, zo net na 9/11. In het begin was het inderdaad een gesprek (geschreven weliswaar) maar er was wel een gezonde communicatie.

   Toen vonden de haatpredikers dat forum en was het na een tweetal jaar opgedoekt. Je kan er gewoon niet tegen op, omdat ze gewoon altijd hetzelfde blijven herhalen zonder te luisteren naar argumenten.

   Het haalt niets uit als ze iets voor zichzelf als waarheid uitmaakten, dan is dat de waarheid. Openstaan voor de visie van anderen is er niet bij.

 3. Een gefundeerde mening, een alternatieve invalshoek, niks mis mee. Maar domme kletskoek mogen ze bannen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén