Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een praatje onderweg

Toen we bijna bij het bijenhotel waren, zagen we daar de man met zijn scootmobiel en ik zag al vanop afstand dat hij ons zou aanspreken.

Hij sprak ons aan. Hij vroeg of we daar kwamen wandelen. Wij kwamen daar wandelen.

Waren we al eens in Wommersom gaan wandelen? Wommersom? Dat is toch waar dat mooie kasteel in een hoek staat met die brede oprijlaan ervoor, daar waren we al geweest.

Ja maar, hadden we de Lourdesgrot al gezien. We groeven in onze herinnering. Maar hier staan zowat overal kapellekes en Lourdesgrotten …

Hij vervolgde dat die eigenlijk in zijn tuin stond. Hij had die grot zelf gebouwd en ROB-TV had daar al een reportage over gemaakt.

En ik die dacht dat de man gewoon nood had aan een praatje …

Thuis gekomen hebben we wat gegoogeld. De man heeft blijkbaar al de hele geschreven pers én ROB-TV over de vloer gehad. Googel maar eens op: “Lourdesgrot Wommersom”.

We zetten hier geen verwijzing, de niet vermelde kranten zouden zich achteruitgesteld kunnen voelen. Maar wie er een foto wil van zien kan even kijken bij een blog over Belgische Lourdesgrotten.

Had het nu geweest dat we die grot en passant zouden kunnen zien, we waren er misschien eens langs geweest. Maar zo ongevraagd iemands tuin binnenvallen? Neen, zo zijn wij niet.

Previous

Apolitiek? Waarom?

Next

Holland casino

6 Comments

  1. Mijn nep-peter (mijn echte peter stierf toen ik vier was en deze nonkel had kinderen noch petekinderen) was van Wommersom!

  2. Nee, dat doe je niet 😉 De man is belust op aandacht, zo te lezen.

    In Katwijk ad Maas waar we woonden is ook een Lourdesgrot; het was een heus bedevaartsplaatsje waar regelmatig verenigingen naar de mis kwamen en de relikwie aanbaden, een stukje van Maria’s bot.
    Men kon de mensen alles wijsmaken. ☻

  3. Wat een stoefer met zijn grot.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén