Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De organisator

Het uitstippelen van de wandelingen, daar doet Luc niet aan. Dat laat hij aan mij over.

Ik zat dus zo wat te kijken naar een wandeling die we nog nooit deden en kwam op de Walsbergenwandeling uit. Maar als ik dat zo bekeek, loopt die voor het overgrote deel samen met die van de Grote Gete, die we wel eens opnieuw wilden doen.

Jaren geleden hebben we de Grote Gete per toeval ontdekt. Hij is gewoonweg schitterend.

Toen wisten we ook al dat wandelingen elkaar soms overlappen, we hadden een haast identieke wandeling gemaakt maar onder twee verschillende namen. Het stoorde ons toen niet omdat ze langs, juist ja, de Grote Gete gingen.

Nu hadden we dus weer die overlapping. Om ze nu elk apart te gaan doen, dat zag ik niet zitten. De wandelingen zijn respectievelijk 10,6 en 12km lang. Waarom zou ik ze niet combineren? Het resultaat gaf zo een 14km aan. Dat zouden we doen.

Maar! Als je er stukken gaat tussen lassen valt er wel het rechtstreekse deel weg. Jammer genoeg was dat in dit geval het kasteel van Wommersom, waar ik nog een foto van wou. Dus liepen we ook maar even tot aan het kasteel en terug alvorens onze weg te hervatten.

Wat we daardoor ook misten, maar dat wisten we niet vooraf, was het stuk door het Doysbroek. Dat moeten we nog eens extra doen, maar vertrekken vanuit Drieslinter? Daar ben ik niet direct voorstander van, zoals ik indertijd al vertelde:

Wat een nachtmerrie. Honderden fietsers, mits lichte overdrijving, hingen daarrond en de terraskes van de twee cafeekes zaten stampensvol. Net zoals bij de vroegere schooluitstappen, geplande uitstap, geplande groepsplas, geplande groepsdrink -in dit geval al dan niet gepland.

“Wegwezen” dacht mske (… )

“Mooie wandeling voor een mooie zondag” dachten we bij het vertrekken. Julia meldde kilometer na kilometer: “veertien kilometer, vijftien kilometer” … Net toen ik de auto open bliepte zei ze: “zestien kilometer”. Mooi!

We hadden er vijf uur over gedaan en dat waar we indertijd, zonder fototoestel aan 5km per uur konden wandelen. Maar hé! Dit vinden we veel plezanter.


Meer foto’s

Previous

De verwerking

Next

Alles kan beter

8 Comments

 1. Mooie foto’s daar, rond die Grote Gete. Ik herinner me nog altijd de rit vanuit Leuven naar mijn grootouders in Overwinden, langs de Koningsmolen in Eliksem, aan de Kleine Gete. 🙂

  • ms

   Die wandeling is ook mooi, maar die kan je ook op twee manieren doen: ofwel vanuit Ezemaal, dan is ze 12km ofwel van aan de Koningsmolen en dan is ze 9km. Maar die staat nog niet op de planning. Die komt later aan de beurt.

 2. Mooie omgeving om te wandelen en te fietsen, het is niet erg over bekende paden te gaan, genieten blijft het. Vaak lieten we de knooppunten links liggen, mijn man kwam hier uit de buurt en kende de weg.
  Die fietsgroepen herken ik, we zagen ze elke zomer een paar keer. We schoten er gauw voorbij.

  • ms

   Wij zijn niet echt van hier. Maar deze wandelingen vertrekken ook niet van aan onze voordeur.

   In den beginne wandelden we echt hier, maar dat is zo ongeveer altijd hetzelfde: verharde wegen en veelal boomgaarden.

   We maken die wandelingen nog wel tussendoor, maar voor de afwisseling halen we die andere erbij en verderaf ook nog.

   • Over gewone wegen verveelt wandelen gauw, we waren blij met de Staatsbossen en hei in de omgeving. We fietsten liever omdat manlief niet graag liep, nog minder toen Parkinson mee ging lopen.

 3. Prachtige streek!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén