Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Luc heeft nu ook een smartphone

Ooit was ik tegen een smartphone. Een telefoon moest telefoneren en eventueel een paar smsjes kunnen verzenden. Luc vond dat het wel eens handig zou kunnen zijn, zo een smartphone, als je maar weer eens de uren van de trein of andere info dringend nodig had onderweg.

Ik had al jaren graag een telefoon gehad waarmee ik foto’s kon nemen. De verkoper vertelde me dat ik dan beter een smartphone kon nemen. Dat deed ik. Ik gebruikte die eerst om te telefoneren, een paar smsjes te verzenden en een paar foto’s te nemen.

Na verloop van tijd vond ik wel een paar interessante dingen, die zette ik er dan op. Tot we tot de bevinding kwamen dat betalen voor internet dwaas was aangezien we 2GB gratis hadden bij ons Proximus abonnement. Bovendien kon ik mijn telefoonabonnement aanpassen naar minder belminuten en 1GB internet. Als dat niet fantastisch was. Ik opperde dat Luc misschien …

Luc was tegen. Hij wou dat niet. Hij vond het al omslachtig genoeg om te smsen.

Vorige week echter, vertelde hij me dat hij in een bepaalde winkel een smartphone in promotie had zien staan, waarvan hij op internet alle technische specificaties, de pro’s en contra’s had opgezocht en de reviews had gelezen. Hij meldde het, meer niet.

Op vrijdag opperde hij dat we misschien eens naar die winkel konden rijden voor één en ander dat we nodig hadden. Het was toch te slecht weer om iets anders te doen.

In de winkel vroeg ik of hij nu naar die smartphone wou kijken. Ik ging ervan uit dat hij enkel wou kijken om te kunnen vergelijken ter plaatse, want meestal kopen we zulke dingen niet in die winkel. Maar hij ging daar staan draaien en opperen en zeggen dat hij wel wist dat ze bij anderen even goedkoop waren, maar hier kreeg hij ook nog een hoes (book case) en anders moest hij bij CoolBlue bestellen en wie weet wanneer had hij die dan had of we konden die ook nog zelf halen maar dan kostte het meer aan naft en …

Hij kocht hem.

Thuis gekomen viel die hoes (book case) tegen, maar dat had ik wel verwacht. Maar we hebben wel zo snel mogelijk dat abonnement laten omzetten naar minder belminuten en 1GB internet.

Als je weet dat we eerst elk 120 belminuten hadden waarvan ik er amper 2 à 3 gebruik en Luc nog minder, dan weet je het wel. Nu hebben we elk 90 belminuten, dat is dus nog meer dan ruim voldoende voor twee minimumgebruikers.

Ondertussen is er al een nieuwe hoes (hard cover) besteld, die komende is en gaan we straks een schermbeveiliger halen.

Rest me nu nog enkel om voor al die Engelstalige benamingen een aanvaardbare Nederlandse variant te vinden.

Previous

Drentelman

Next

My Proximus

8 Comments

 1. Het gekke is dat die Nederlandse vertalingen meestal zo koddig klinken. Maar goed: zullen we maar beginnen met een Nederlandse vertaling voor smartphone? Kijk dan maar even op deze website:
  http://www.gratissoftwaresite.nl/het-woord-vertaling-smartphone-stemmen

  • ms

   Hm, ik vind daar niet echt iets tussen, het is allemaal sterk overdreven voor iets dat ik normaal gewoon: “mijn telefoon” noem. Het is enkel als er gespecifieerd wordt dat het woord smartphone op de proppen komt.

   Voor die hoezen vind ik hoes voor de zachte (heb je nog fliphoes en boekhoes) en harde schelp door de beugel kunnen.

 2. Ik noem het een domme foon.
  Al begin ik er langzaam aan steeds meer mee te doen.
  Wekker, agenda, adressenboek, berichtjes krijgen en versturen, oh ja ook nog gewoon bellen …..

  Vrolijke groet,

 3. hahaha, ik moet nog altijd de stap zetten, hoop altijd weer dat ik het kan vermijden maar bij rondkijken naar gewone gsms blijkt dat er echt niet meer veel op de markt is, alleen van die ultrasimpele dingen, dat hoeft dan ook weer niet. misschien zal ik toch geen keuze hebben, en misschien zal ik het dan ook wel weer leuk vinden, eens…
  toch maar hopen dat mijn nokiaatje het nog even volhoudt… 🙂

 4. Kakel

  Af en toe kan ik nog terug verlangen naar mijn eerste Nokia. Daar kon ik alleen mee bellen en teksten. En één spelletje op spelen. Heel overzichtelijk!
  Veel plezier voor Luc met zijn nieuwe toyboy(-:

 5. Ik ben ook pas de bezitter van een smartphone. Ik had geluk, in de winkel hebben ze hem voor mij gebruiksklaar gemaakt in het Nederlands

  • ms

   Wij doen dat echt wel liever zelf. Nu ja, wij beleven daar dan ook plezier aan om die in te stellen zoals wij dat willen.

   Als we maar kunnen uitvissen en uitvlooien! Wij zijn rap content.

  • Luc

   Ik heb het niet zo op die vlooien.
   ms daarentegen…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén