Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beter thuis blijven

Een poos geleden las ik dat je moest oppassen voor tandenstokers tussen je deur. Het zou een truc zijn die gebruikt wordt door dieven. Als die tandenstoker lang blijft zitten zou dat aantonen dat ze gerust hun slag kunnen slaan aangezien dat wijst op een langere afwezigheid.

Ik las het bericht en vroeg me af wat je moet doen als je altijd langs de achterdeur naar binnen gaat. Dan kan je voor de verrassing van je leven te staan komen. Vraag is wie dan het hardst zou schrikken.

Ik wist niet dat ik moest afwachten tot er een bericht in de krant kwam dat het zich ook in onze regio voordeed vooraleer te de deuren te controleren, maar ja, Vlaams Brabanders zijn misschien goede verstaanders.

In elk geval, de vraag blijft: wat doe je als er een tandenstoker tussen je deur steekt tijdens je vakantie? Dan zie je dat toch niet. Er wordt telkens weer aangeraden om je vakantieperiode stil te houden.

Als je op vakantie wil, kan je de politie vragen om zo dagelijks eens te komen controleren. Kwestie van het tijdstip van vakantie niet aan de grote klok te hangen, natuurlijk.

Previous

De bezemkast

Next

Groot bij middenmoot

10 Comments

 1. Tot twee keer toe werd ik opgeschrikt door een inbreker.
  Beide keren was ik gewoon thuis.

  Het harde weglopen van de inbreker maakt dat ik denk dat hij meer geschrokken is.

  Vriendelijke groet,

  • ms

   Dat ze weglopen zou voor mij toch geen geruststelling zijn. Mijn huis is mijn kasteel (al lijkt het me meer op een nest) en daar moeten ze uitblijven.

 2. Dat had ik ook gelezen en heb mijn voordeur al enkele keren gecontroleerd.

  • ms

   Het probleem begint pas als je de voordeur achter je dichttrekt en op vakantie vertrekt. Als er dan eentje tussen zit dan zie je het niet.

   Of hoe ze je ongerust maken zodat je niet van een zorgeloze vakantie zou kunnen/kan genieten.

 3. Voor-, achter- en tuindeuren worden hier gebruikt, dat sluit inbrekers niet uit. ’s Nachts bijvoorbeeld.
  Met de vakantie kun je politie inlichten maar die zitten niet 24/7 in je huis. Tussendoor kunnen dieven hun slag slaan. Vreselijk idee, vreemde mensen in je huis,

  • ms

   Precies! En ik weet dat je nooit ergens écht veilig bent, maar thuis zou je toch je zelf zo wat in die waan mogen laten.

 4. Wij gebruiken ook voor- en achterdeur, maar heb nog nooit gecontroleerd op tandenstokers. Als wij op vakantie zijn, komt er bijna dagelijks iemand de rolluiken omhoog of omlaag doen, ’s avonds gaan er wat lampen branden (op tijdschakelaars), de planten in de tuin worden gesproeid, enz. Meer kunnen we niet doen en tot op heden heb ik er ook nog niet van wakker gelegen. Maar ook hier is mijn huis mijn kasteel en het moet een vreselijk gevoel zijn als je thuis komt en je hele huis is overhoop gehaald. Maar niet te veel aan denken.

 5. elsjeveth

  Weet je ik word daar echt nijdig van. Zo houden de heren en dames inbrekers ons in de greep en durven nauwelijks nog de ogen dicht te doen ’s nachts of op reis te gaan.
  Niet dus.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén