Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Groot bij middenmoot

Lang geleden, zo in de beginjaren van Maasmechelen Village waren we er eens langsgegaan op aanraden van mijn dochter die daar ergens na haar studies was blijven hangen.

Jaren later, gedurende de vier jaar dat wij geen auto hadden, wilden we daar eigenlijk nog eens naartoe maar het kwam er niet van.

Nu laatst, dringend op zoek naar een geklede vest voor Luc, liepen we eindelijk nog eens in Maasmechelen Village rond en dat viel ons tegen, maar dan ook dik tegen.

We deden er alle winkeltjes en nergens was een vest voor Luc te vinden. Ze lachten zelfs een beetje met ons, ze vonden het namelijk grappig toen ze zegden dat we nooit of nooit een lichtgrijze vest van die maat zouden vinden. Eén winkelier klopte me op de schouder en zei: “ik wens u veel koerazjie madame”.

We hebben er daar geen gevonden. Elders wel. En dat is precies de winkel waar we in de toekomst éérst zullen gaan kijken.

Nu las ik toch gisteren over een onderzoek dat het Duitse tv-programma WDR-Recherchen deed in het Fashion Outlet Roermond en zonder te zeggen dat het dàt was wat ons tegenstond in Maasmechelen Village, had ik toch zo een herkennend gevoel bij het lezen.

Ondertussen is Luc blij met zijn vest maar kon hij al opnieuw op zoek naar een das. De best bijpassende das hadden we namelijk -gezien de hoogdringendheid van de aanschaf- bij Primark gehaald en daar was na één keer dragen al een draad uitgerafeld.

Voilà, bij de sjieke moeten we niet zijn, bij de goedkope ook niet, wij zijn gewoon de middenmoot.

Previous

Beter thuis blijven

Next

Missie volbracht

10 Comments

 1. ik blijf ook liever thuis. Brrr… grote winkelcentra…

  • ms

   Maasmechelen Village was niet te druk toen we er waren, het is best wel mooi gemaakt en je kan het eigenlijk niet vergelijken met die meer ingeburgerde winkelcentra zoals Wijnegem shopping center bijvoorbeeld.

   Het is bedoeld om een beetje meer klasse uit te stralen. Maar ons zien ze er niet meer.

   • Ach zo, dat wist ik niet. Misschien in de winter als we eens zin hebben in shoppen doordeweeks… We zien wel. Bedankt voor de tip.

    • ms

     Wij hebben nooit zin in shoppen. We gaan enkel winkelen als we iets nodig hebben.

     Vandaar dat we opeens realiseerden dat we er wat suf en saai bij liepen.

     Als je er bent, is er ook Maasmechelen Village 2. Dat is een winkelgalerij en die ligt enkele ronde punten verder.

 2. Prulwinkels, zogenaamd de betere zeker?
  Laten wij maar lekker bij de middelmaat horen. Tenminste, wat kleding betreft 😉

  • …middenmoot…

  • ms

   Allemaal merkenkledij, zogezegd afgeprijsd, maar het aanbod deugt niet.

   En ik kan eigenlijk niet geloven dat alleen de vestjes voor bonestaken overblijven terwijl die voor echte mannen uitverkocht zouden zijn.

   Dat riekt dan inderdaad naar opgezet spel, zoals dat artikel zegt.

 3. Allemaal overjaarse spullen. En meestal nog veel te duur geprijsd ook. Hier in onze buurt heb je ook zo eentje: Rosada “McArthurGlen Designer Outlet”. Niet aan mij besteed.

  • ms

   Precies! Vooral veel maatpakken en nog meer maatpakken en overal maatpakken.

   Er was één vest die paste voor Luc, maar het leek er op of ze die net van de strobaal gehaald hadden maar nog net niet bij de voddenbaal gegooid hadden.

 4. elsjeveth

  Heerlijk en welkom bij de club van middenmoters. Ik voel me daar al jaren precies op mijn plek. En fashion outlets nee dank u. Te duur voor een collectie uit het jaar nul en te arrogant personeel.
  Ben ooit geringschattend bekeken door zo’n madammeke model gespierde spijker. Ze had de brutaliteit op te merken: mevrouw nee in uw maat hebben wij niets.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén