Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De comfortzone verlaten

Het lijkt eigenaardig dat we nu ineens weer open staan voor nieuwe dingen, wij die tevreden waren met het rustige leventje van wandelen, internetten, boek lezen en/of TV kijken.

Het begon allemaal die dag dat Luc die klik maakte. Ineens gingen we dingen doen die we nooit deden en waarvan we ook nooit hadden gedacht dat we er ooit zouden aan beginnen. Nu niet dat we gaan valschermspringen of ballonvaren, oh nee, dat doen er al anderen genoeg. Maar toch, …

Gisteren bedacht ik ineens dat je eigenlijk flexibel moet blijven en dat ging dan helemaal niet over lichaamsoefeningen zodat je op onze leeftijd nog in hurkzit kan gaan zitten.

Maar het ging hem echt of het flexibel blijven tegen oud worden, ook van geest: nieuwe dingen proberen en durven en vooral de drempelvrees voor het onbekende opzijzetten.

Wie weet welke uitdagingen ons pad nog kruisen.

Previous

Geen geloei bij het gesnoei

Next

Met mate!

11 Comments

 1. Dat is een mooi streven!

  • ms

   Het is gemakkelijk hoor! Op pensioen zijn en zorgen dat je actief blijft, maar het is zo oppassen dat je niet weer in een gewoonte vervalt.

   • Dat kan ik me voorstellen. Bij ons is de situatie totaal anders… Ik vind het lastig dat mijn echtgenoot al vier jaar met pensioen is. Ik kan er pas uit binnen ten vroegste zes jaar.

 2. elsjeveth

  Alleen maar toe te juichen dit 🙂

  • ms

   Soms is bij een nieuwe uitdaging de eerste gedachte: “daar ben ik te oud voor”.

   En wie zegt dat? Ik ben niet oud!

 3. Het gaat op en af met zin of geen zin, vernieuwen of net niet. Alert blijven en open staan voor wat op je pad komt, lijkt me essentieel om niet te verzanden. ?

 4. Om lenig te blijven eet ik drie maal daags een stukje elastiek.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén