Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Met mate!

Het is nu hip om allerlei onzin uit te kramen over voeding. Als je leest dat supergranen gezond zijn en dat je aardappelen moet laten staan, vraag ik me af hoe men ooit in onze contreien tot in dit tijdperk is geraakt aangezien al die supervoeding hier niet groeide.

Ik heb ook ooit getracht de bijkomende kilo’s een halt toe te roepen, ik heb ook light producten geprobeerd. Maar ik voel me het best als ik mijn klassieke eetpatroon van vroeger handhaaf: de klassieke aardappel met een massa groenten en een klein stukje vlees. Mogelijk heb ik dat al verteld.

De cola, die hier jarenlang constant aanwezig was, is weer bezworen. Deze keer is dat mogelijk voor altijd aangezien we de stressfactor, die ons naar de colafles liet grijpen, buiten gegooid hebben.

Maar ik besefte wel dat ik toch wel gek was op een voedingsmiddel, dat volgens mijn eigen idee ook niet al te gezond kon zijn. Dat ik bij een portie friet een portie mayonaise at was misschien nog normaal te noemen. Maar bij een paar gebakken patatten op mijn bord moest mayonaise bij. Koude bloemkool? Idem.

Ik besloot de mayonaise te stoppen en we kochten dressing. Dat was geen succes. We hielden het maar op mayonaise maar ik zou er minder van nemen.

En wat blijkt nu? In een artikel waar men de ongezonde dingen gaat opsommen die toch beter voor ons zijn dan gedacht staat mayonaise ook vermeld.

Het goedje lijkt immers best veel op koud geperste olijfolie, wat overal als gezond wordt geprezen. Mayonaise wordt namelijk gemaakt van raapzaadolie, azijn, eigeel en water en is dan ook voornamelijk opgebouwd uit gezonde onverzadigde vetten, (…) En die meervoudig onverzadigde vetten zijn net goed voor onze cholesterol.

Nu niet dat ik dat ga gebruiken als vrijgeleide om bij alles mayonaise te gaan scheppen. Als je alles met mate eet … kom je zo wat uit waar de Angry chef ook naartoe wil.

Een oud gezegde zei het al: “te is nooit goed, behalve in tevreden”.

Previous

De comfortzone verlaten

Next

Het meisje in auto

9 Comments

  1. Gevarieerd en met mate eten. Daar draait het om. Maar suikers, die doen mij echt geen goed, dus die heb ik grotendeels afgezworen.

  2. Gevarieerd eten en bewegen naar verhouding, eigenlijk weten we het allemaal.
    Vroeger hadden we weinig tussendoortjes. Thee en een paar mariabiskwietjes, dat was alles wat wij doordeweeks kregen halverwege de middag. Gelukkig hadden we appel-, peren- en pruimenbomen, die mochten we eten naar believen. De laatste lieten we vanzelf wel liggen 😉
    Zaterdag en zondag waren ‘lekkere’ dagen met bakkerskoekjes en luxe vlees, toch werden we er niet dik van.

  3. elsjeveth

    De te van tevreden is het beste recept voor een goed leven en af en toe n frietje met moet zeker kunnen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén