Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En leid ons niet in bekoring

Sedert we het nieuws kregen van Lucs galsteen en de mededeling dat hij toch wat op moest passen met wat hij at, hebben we ons echt beperkt tot de dingen die op zijn lijstje stonden.

Dat houdt in dat we al bijna twee maanden geen goedkoper vlees meer kopen, geen worst, geen gehakt, geen spek, geen … Kort gezegd: geen vet vlees.

In Schotland aten we steak, die hebben ze daar toch in alle soorten. De boterham werd belegd met hesp, die hebben ze ook in alle soorten. Jam kan ook, er zijn ook meerdere smaken in.

Dat hebben we thuis verder gezet, al hebben we hier wel al rosbief en varkensgebraad klaargemaakt maar dan zonder saus.

Nu, haast twee maanden later, denk ik al eens dat dat gezond eten ook wel saai eten is. Zelfs een lamskoteletje is uit den boze.

Maar het lijkt wel of ze het erom doen op TV. Precies nu krijgen we volgende reclame voor onze neus.

(Lees verder onder de foto)

Te weten dat ik helemaal niet gek ben op burgers van welke soort dan ook, maar nu zou ik er zo in bijten.

En ook nog om te weten dat we donderdag op controle gaan bij de arts in het ziekenhuis. En als je de straat van de kliniek uitrijdt en op die ring komt … wat ligt daar rechtover, denk je?

Previous

De laatste eindjes van de zomer

Next

Hoge vlucht

13 Comments

 1. De verleidingen zijn er in grote getale… en dat zie je pas als je er niet mag of kan van eten…

  • ms

   Eigenlijk kan alles nu wel terug. Luc moest zijn lever een tiental dagen geven zodat die besefte dat hij het werk van de gal moest overnemen. Daarna zou er geen probleem meer zijn. Maar waarom zouden we aanpassen? We voelen ons er goed bij. Alleen …

   Meestal heb ik echt geen probleem met dat soort reclame. Ook nu niet, nu blijkt dat het lijstje ook goed is voor de lijn. Maar het zat er aan te komen.

   Ik had al gevoeld dat er een suikertekort was. Jawel, dat kan en in mijn geval is dat op te lossen door een keer volle bak te snoepen waarna ik daar weer maanden en maanden gerust van ben. Dat komt omdat ik eigenlijk nooit een zoetekauw was.

   Vanmorgen heb ik dus choco op de boterham gesmeerd … éénmalig.

   • Ik eet bijna geen zoet, maar ik zie de verleiding nog steeds overal… van nature ben ik een zoetekauw, dus dit is best lastig.

    • ms

     Ik niet dus. We hadden onszelf eigenlijk beloofd dat we ons op zondag op ofwel een koffiekoek in de morgen ofwel een pateeke in de namiddag zouden trakteren.

     Dat deden we één keer. Daarna vergaten we het mee te brengen of hadden we geen zin om er speciaal om te rijden.

 2. Dat het saai wordt kan ik me indenken, misschien went het voor de mensen die die moeten blijven eten.
  Mij zou het water in de mond lopen bij het zien van alle voedsel wat niet mocht, ik zou heel wat onzevaders moeten bidden.?

 3. elsjeveth

  Laat je lekker gaan en doe es gek! Tenslotte je leeft maar 1 keer en de dokter geeft vast wel zijn goedkeuring voor deze ene keer.

  • ms

   Het is de dokter niet meer. Die tien dagen veiligheid voor de lever zijn om. Maar wij voelen ons nu echt wel fitter.

   Daarom juist, omdat we het willen volhouden, gaan we nu donderdag écht wel die burger eten, niet ’s morgens maar zo op de middag.

   We lopen wel de Kringwinkel van Tienen even binnen en plannen een uitstap naar de Colruyt daar, of zoiets.

 4. jullie kennen het 11e gebod toch wel? ‘gij zult genieten!’
  op wat voor manier dan ook blijven doen!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén