Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Doods

Gisteren was het 2 november, Allerzielen, de dag dat we onze overledenen herdenken, wat velen onder ons op 1 november, Allerheiligen, al doen tot meerdere ergernis van de nonnen vroeger, al hebben die nonnen nu daarover niets meer in de pap te brokken en zijn de meesten van die heiligen al van de almanak gegooid.

Over het herdenken bij Allerheiligen/Allerzielen wil ik het niet hebben, al was dat ooit anders. Ooit in een tijd dat ik blijkbaar moeite had om de confrontatie met de dood te verwerken. Wanneer ik daarover heen was? Ach, het had blijkbaar zijn tijd nodig aangezien ik het er tien jaar geleden ook nog over had.

Dit jaar viel me ander soort doodsheid op. Deze dagen is het doods op de blogs. Op deze, die ik volg, was dinsdag zelfs een compleet blogloze dag. Geen enkele werd bijgewerkt. Maar dan ook geen enkele.

Even dacht ik deze dagen zomaar te laten passeren. Niemand heeft toch nood aan nog meer weemoed?

Maar dan besloot ik gisterenmorgen een andere CD te nemen voor het fietsen. Die CD’s zwijgen al haast even lang als het binnenhuisveloke boven heeft gestaan. En geloof me, dat stond daar al vele jaren. Gedurende die tijd heb ik wel nog eens liedjes beluisterd maar niet zoals vroeger toen er wel altijd muziek opstond.

Ik kan het iedereen aanbevelen. Luisteren naar OMD en het denken aan de benen overlaten.

Previous

Efkes rap een printer kopen

Next

Overdenken? Geen tijd voor!

10 Comments

 1. Deze dagen zeggen me niet meer dan andere dagen, het terugdenken komt en gaat. Een graf hoef ik niet te verzorgen, heiligen heb ik nooit gekend.

  De stilte im blogland viel mij ook op. Of dat met de datum te maken heeft?

 2. Ja hoor, deze keer de laatste week van oktober. De datum verschuift wel eens.
  Die week was het ook al rustig op de weblogs.

 3. Ik was er even een week tussenuit en heb ook Blogland even gelaten voor wat het was. Maar zie, ik ben verrezen! ? Oeps… ik ben te vroeg… dat kan pas met Pasen…
  De doden herdenk ik vaak in mijn hoofd. Niet speciaal op deze dagen.

 4. elsjeveth

  Ha een stille week qua geblog voor mij. Kleinzoon vierde op 1 november zijn eerste verjaardag, wat dat betreft geen doodsaaie week.

  • ms

   Gelukkige verjaardag voor kleinzoon. Dat wordt ook al een ferm baasje.

   Natuurlijk is bloggen niet primair, maar voor zulke gelegenheden maak ik logjes op voorhand klaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén