Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Allerzielen

Gisteren was eigenlijk het feest van allerheiligen. Vandaag is het allerzielen. Vandaag is de dag dat we onze doden moeten herdenken, volgens de katholieke kerk dan toch.

Nu heeft mske toch altijd al een hekel gehad aan dat dwangmatig in de bloemen zetten van hen die er niet meer zijn. Eigenaardig is dan wel dat diegenen die het hardst roepen van tegen die kerk te zijn, toch de eersten zijn die haar gaan zeggen dat het een traditie is en toch een kleine moeite.

Een kleine moeite? Op een vrije dag naar ’t kerkhof gaan omdat allerzielen normaal geen vrije dag is?

Ieder doet daarmee wat hij wil. Al wie wil kan en mag van mske naar het kerkhof trekken, daar heeft ze niks tegen, maar dan moeten ze mske ook gerust laten en niet trachten haar te overtuigen. Want aan dat overtuigen heeft ze een grondige hekel.

Vroeger werd geen middel, gerechtigd of ongerechtigd, onbeproefd gelaten om je te dwingen, want je moest geloven, terwijl nu geen middel, gerechtigd of ongerechtigd, onbeproefd gelaten wordt om je te overtuigen dat geloven stom, idioot, ridicuul en onnadenkend is. mske zal wel geloven of niet geloven wat zij gelooft of net niet gelooft.

In elk geval vinden we de uitleg op Wikipedia nogal logisch, al realiseren we ons wel dat Wikipedia ook niet onfeilbaar is en gemaakt door mensenhanden.

Previous

Ja lap! Patat!

Next

Vind me dan, als je kan

3 Comments

 1. Hallo
  bedankt voor je bezoekje en reactie.
  Ik dacht,ik ga een beleefdheids bezoekje terug brengen.
  Ik ben hier lekker blijven plakken.
  Leuke blog zeg.
  Ik kom zeker meer
  groetjes

 2. Dag Mske,ja overal op de blogs wordt er wat afgemekkerd over die allerheiligen en allerzielen.Ik vind elk moet doen waar ze zich het best mee voelen.En iedereen bij ons kent mij en ze moeten niet afkomen hoe en wat en wanneer ik zoiets moet doen.Ik doe dat als het mij past of als mijn gemoedstoestand dat vraagt.Er is toch zeker zoiets als vrijheid in denken en handelen.En niets is zo wispelturig als het geloof door de jaren en eeuwen heen!! Wat je ook doet vandaag ,ik hoop dat je het met je zin doet.

 3. Ik herdenk ze op mijn eigen manier. Daar heb ik geen bloempot en genen dag als allerheiligen of allerzielen voor nodig.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén