Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De uitingen van blijdschap

Na drie dagen afwezigheid slaat het ontvangstcomité bij thuiskomst op hol.

Sloef, de enige kat des huizes, lijkt ineens wel vertienvoudigd te zijn. Hij loopt voor je voeten als je de keuken in wil, koffers naar boven zeulen is niet gemakkelijk, want hij helpt wel mee, voor je voeten weliswaar.

Bovendien heeft hij dan net zin in spelen. Hij maakt lawaai als een kudde olifanten terwijl hij op vier poten tegelijk voor je uitspringt of roffelt de houten planken als hij er een spurtje inzet om zich dan plots om te draaien en te kijken of je hem nog volgt.

Door de constructie van ons huis kom je ineens, bij het van de trap komen, met je gezicht voor de spijlen van de overloop te staan waar dan ineens een kat met kwaaipetterij in zijn vel je staat op te wachten om je ineens een pets op je toot te verkopen.

Als dat bij Luc is stoot die een oerkreet uit van het schrikken.

Ik heb gisteren gewacht … en gehoopt, maar blijkbaar was ik gisteren alleen zijn slachtoffer!

Previous

Kaderpuzzel

Next

Het huwelijksaanzoek

8 Comments

 1. Hahaha, ik zie het voor me ?
  Daar keken we altijd naar uit wanneer we weg waren geweest, hond en kat die knettergek deden. Van blijdschap, hoopten we.

 2. We krijgen ook altijd dergelijke reacties van de kat. Binnen twee weken nemen we hem mee op kerstweekend in de buurt van Bastogne. Benieuwd wat dat zal geven…

  • ms

   Toen we Sloef pas hadden ging hij mee, maar hij verdween dan altijd gedurende drie dagen. Of hij lag boven op een kleerkast, of hij kroop in een reservebed helemaal onderin. Maar zien deden we hem niet. Hij kreeg een geweldige hekel aan de reismand.

   We besloten dat we hem dat niet meer wilden aandoen.

   • Daar vrees ik dus ook voor. Een kat is zo gehecht aan haar omgeving. Helaas hebben wij geen oppas. Ook het dierenpension is geen optie. Ik ben er langs geweest en ik wil hem daar voor geen geld achterlaten. Hij is niet gewoon van met andere dieren te leven.

    • ms

     Sloef kan wel enkele dagen alleen blijven. Hij schrokt niet alles ineens op, maar houdt zichzelf aan zijn porties.

     Als we langer weggaan, komt Zoneke langs.

 3. elsjeveth

  Miauwwwww 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén