Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Doe de test

Men stappe in zijn tuin. Men neme één lucifer en strijke die af. Men neme één krant en brenge die bij de lucifer!

Peipo peipo, fwieoewieoewieoewieoewieoe

De flikken, milieubeheer, bos- en natuurbeveiliging, brandbeveiliging, pompiers en Rudi Demotte -mét afschrikwekkende foto’s van aangetaste longen- staan daar! Want foei foei foei, dat mag niet! Dat is niet gezond voor het milieu! Als iedereen in de zomer zijn vlees zwart zit te verbranden dat de as tussen hun tanden steekt blijkt dat al veel minder erg te zijn.
 
En er is helemaal niets aan de hand als er één chemiebedrijf zoals Chimac-Agriphar in Angleur uitbrandt.
 
Dan is er geen risico voor het milieu; er komen geen schadelijke stoffen vrij al stinkt het een beetje raar maar dat is maar een stof die een beetje riekt zoals iets anders een beetje riekt.
 
Verffabrieken, chemische fabrieken, medische fabrieken die zijn allemaal veel minder gevaarlijk dan het aanstrijken van één solferstokske!
 
Dus iedereen naar de winkel, een literke chemisch product halen en als je buur vuurkestook speelt, blussen maar, het kan toch geen kwaad!
 
Toch één klein vraagske! Waarom wordt er dan bij zulke brand met nasale stem omgeroepen dat de inwoners verzocht worden om ramen en deuren dicht te houden?

Previous

Een opstel

Next

Opzoekwerk

1 Comment

 1. 08-02-2005, 08:33:10
  Hier ook!
  Een grote fik, alles en iedereen verderop naar een of andere sporthal want allerhande rommel komt vrij, en achteraf is er geen enkel gevaar geweest voor omwonenden en de volksgezondheid……… aldus de voorlichter van de brandweer danwel de politie…… waarom droegen die dan van die maskers?

  Han

  —————————————————————————–

  08-02-2005, 11:14:02
  chemie
  je moet dat begrijpen…
  Die flikken en de brandweer dragen die maskers in geval van…
  Er moest maar iets vrijkomen.
  Dat er niks in de lucht hangt is omdat als er geen giftige stoffen aanwezig zijn er maar een heel kleine kans is op giftige rook. Die chemische industrie weet normaal gezien wel welke risico’s er zijn als der brand moest uitbreken.
  En der is nu eenmaal nog een verschil tussen onaangenaam en giftig he…
  Ik ga voor de fun ook geen rook inademen ook al is die niet giftig…

  Geloof me maar. De scheikundige industrie is meer gecontroleerd dan welke andere dan ook… Want de “mensen” hebben nog altijd schrik voor iets dat chemisch is. (dat dikwijls andere -niet chemische- industriën vééééééél schadelijker zijn voor mens en milieu daar kraait geen haan naar)

  Puppy

  —————————————————————————–

  08-02-2005, 11:26:22
  Hum !
  Wat is er dan schadelijk aan de rieten stoel die mijne gebuur in de tuin verbrandt ?

  ms

  —————————————————————————–

  08-02-2005, 15:14:10
  niks
  maar ze moeten toch een argument geven zodat ge naar het containerpark gaat waar ze dan weer taksen voor kunnen vragen he…

  Puppy

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén