Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De rode kelkzwam

Er stond een artikel over de Rode kelkzwam in het tijdschrift van Natuurpunt van ergens oktober of november vorig jaar. Wat ons eraan interesseerde was wel dat die zwam in Meldertbos zou staan.

Meldertbos is eigenlijk het park van het kasteel van Meldert. Maar het park is verwilderd en het kasteel staat in de steigers.

In elk geval, onze interesse was gewekt en we reden naar Meldertbos waar we allerlei moois zagen, maar geen Rode kelkzwam.

We zouden nog wel eens teruggaan, die zwammen kwamen tot in april voor, we hadden dus nog tijd.

Maar toen kreeg Luc pijn in zijn voet, kregen we winter, kregen we vorst, … en we legden ons erbij neer dat we dit jaar nog geen Rode kelkzwam te zien zouden krijgen.

Maar toen wandelden we aan zee en dat viel nogal mee voor Luc zijn voet en we besloten na een tweetal dagen rust opnieuw een wandeling te maken.

Zaterdag kwam het er niet van, maar zondag opperde Luc zelf om een stapje te gaan zetten. Nu is Meldertbos wel een erg korte wandeling, maar dat deerde niet, we gaan bij aanvang niets bruskeren.

En de Rode kelkzwam … dat was echt de zwam op de taart.


Meer foto’s

Previous

Verbloemd weerspiegeld

Next

Onuitgelezen boeken

12 Comments

 1. Toch nog beloond. 🙂
  Wat een bijzondere zwam is het, net een kapotte voetbal. In het echt heb ik ze nooit gezien, ik zou niet weten waar ik zoeken moest.
  Hoe groot zijn ze ongeveer? Toch niet echt als een voetbal? ☺

 2. Prachtige foto.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

 3. Wat een mooie zwam zeg! Is me nog nooit opgevallen … ik ga beter uitkijken in het vervolg!

 4. zo’n zwam heb ik hier nog nooit gezien. Wel speciaal.

  • ms

   Ik was wel blij toen ik ze vond. Ik las wel al meer van Natuurpunt, maar dan zou je met een gids moeten gaan en in massa gaan kijken doe ik niet.

   Van de natuur wil ik zonder gekwebbel kunnen genieten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén