Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dubbel verdiend

Toen ik naar dat weerbericht voor ’s Hertogenbosch zat te zoeken, vond ik nog iets dat mijn aandacht vroeg.

KPN laat doorverkoop adresgegevens van klanten stopzetten1 en ik had ineens een antwoord op de vraag die ik me al enkele keren stelde na een verblijf bij een Center Parcs of bij het Sunparks hotel.

Het is niet dat het dikwijls keer gebeurt, maar toch al een tweetal keer. We komen thuis en er valt spam in mijn mailbox, de laatste keer werd die zelfs overspoeld zodat ik echt wel argwanend die parken begon te verdenken.

Bij Center Parcs en bij Sunparks Kempense Meren is er gratis wifi en via welke provider komt die, denk je?

Zeg ik nu dat het vandaar komt? Neen, natuurlijk niet.

Maar mijn eigen hotspot gaan gebruiken in het vervolg? Dat deed ik sowieso al in de huisjes van Sunparks. En dat was ook niet bepaald handig.

Maar als KPN nu die doorverkoop gaat stopzetten is de zaak geklaard … hoop ik toch.

____________________
1 rtlnieuws

Previous

Het sterretje

Next

Hout binnen hoorbereik

12 Comments

 1. Ik zocht KPN op op google in de veronderstelling dat het nog steeds een (Nederlands) staatsbedrijf is, maar nee. Toch gek, ik heb altijd nog in mijn hoofd dat de voormalige PTT een suf maar netjes overheidsding is, te vertrouwen, niks aan de hand, daar ben je veilig. Ik ga niet beweren dat het nu onveilig is, maar toch bijt het een beetje. Ik ga ook eens ons koningshuis googelen. Je weet nooit of dat intussen ook geen beursgenoteerde onderneming is. 🙂

  • ms

   Je kan het allemaal niet meer gevolgd krijgen met die grote firma’s. met zuster- en dochterondernemingen en aanverwante.

   Die immer eenzijdige veranderingen in algemene voorwaarden zijn ook niet bepaald gemakkelijk om op de hoogte te blijven. Wie weet wat daar allemaal bij genomen wordt.

   Maar ik dacht ook dat KPN te vertrouwen was. Ik zal eens achter het muurke van Proximus moeten gaan kijken zeker. 🤔

 2. Ik wist niet dat zoiets mocht : gegevens doorverkopen. Hoe zit het dan met de privacy ? Big Brother zit duidelijk overal.

 3. Dit besluit van KPN kende ik niet maar ik kijk nergens meer van op wat Internet betreft. Onkunde maakt wantrouwig, soms terecht. 😉

 4. elsjeveth

  Met een zoon die als marketeer bij een groot muziekbedrijf werkt (en ooit zelf werkzaam bij een postorderbedrijf) maak me geen illusies over het verkopen van adresgegevens. Daar valt heel veel aan te verdienen. Tja Peter wie weet welke koninklijke fratsen onze Alex uithaalt 🙂

  • ms

   Het zou me niet verwonderen alleen had ik zo ver niet gedacht. Waarom? Mogelijk omdat ik dacht dat ze serieuzer waren. Tja … nog altijd naïef in mijn ouw(ere) dagen. 😉

 5. Ze weten je tegenwoordig heel snel en goed te vinden via internet. Het blijft oppassen geblazen, zeker als je elders op het internet gaat.

  • ms

   Je hebt geen oren en ogen genoeg om ze allemaal in het oog te houden.

   Eerlijk gezegd, denk ik niet écht dat die spam via hen kwam, het zou gewoon kùnnen.

   Want de laatste dagen kreeg ik ook ineens spam via het contactformulier van het blog. Ik heb daar ook korte metten mee gemaakt (hoop dat het werkt).

   Daar doken ineens een paar spammers op die ik jaren (eeuwen) geleden ook al had, Die zijn dus ook weer een stukske slimmer geworden en proberen opnieuw.

   En elders ga ik geen bankverrichtingen doen (bij manier van spreken) op het publieke internet van een ander.

   Enkel het blog komt daar aan bod.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén