Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vergeetachtigen

We waren vertrokken naar het Walenbos en waren al goed en wel de Ring van Tienen over toen ik ineens bedacht dat mijn sjakosj nog thuis stond.

Dat is op zich geen probleem aangezien ik mijn ID en bankkaarten in een Secrid meedraag in de zak van mijn short en daar ook nog voorzien ben van een briefke van 10€.

Maar we gingen na de wandeling nog naar een rommelmarkt … met 10€. De rest zit in mijn portefeuille … in mijn sjakosj.

Bovendien heb ik nog een papieren rijbewijs en dat past niet in de Secrid maar wel in bovengenoemde portefeuille. Op zich niets erg dus, zolang Luc maar niets voorkrijgt en ik moet overnemen, want geld afhalen kan je wel een beetje overal.

We zijn zo een 400m op wandel als Luc ineens schrikt en zegt dat hij zijn steunzolen vergeten is. Ver waren die niet weg, die zaten in de koffer in de gewone schoenen. Dus is Luc maar heen en terug gegaan, zolen wisselen.

Daarna ging alles vlot -op een paar bijtgrage beesten na- en is alles toch nog goed gekomen. De sjakosj staat sedert gisteravond al bij de wandelrugzak voor straks … we moeten het lot nu ook niet gaan tarten.

(Lees verder onder de foto)

Meer foto’s

En al gingen we dan eigenlijk voor de gevlekte orchis en waren we blij dat die wel degelijk al bloeit, zoals te zien via de bovenvermelde link, kies ik toch voor bovenstaande foto. Blijkbaar houd ik wel van insecten, op voorwaarde dat ze me niet bijten of steken.

Previous

De Canadese ganzen

Next

In ganzenpas

10 Comments

 1. Er zitten prachtige natuurfoto’s tussen. En ja, dat vergeten ken ik…

 2. Mooie close-up van je ? insect.

 3. Vergeten, ik doe het zelden.

  Als het wel het geval is lost het zich meestal wel op.

  Mooie foto’s

  Zonnige groet,

 4. Kan gebeuren, als het alleen om geld gaat is het geen ramp.
  Mooi bos en libel. Die bijt of steekt niet, voor zover ik weet.

  • ms

   Zij niet, neen. Maar drie andere wél. Dat waren moerasmuggen. En die ene op mijn pink is niet om te lachen. Die pink is knalrood en dik.

   Rotbeesten. En ik had die Deet ook met dat hand aangebracht, maar natuurlijk mijn handen niet helemaal ingewreven.

   Vergeet 0,5cm en je hebt prijs. En in het Walenbos heb ik altijd prijs. Maar ’t is zo een mooi bos hé.

 5. Ik check dubbel om zeker te zijn dat ik alle papieren en centen bij me heb.
  En toch gebeurt het dat ik iets vergeet

  • ms

   Het gebeurt niet vaak. Als ik mijn wandelkleding aanheb ga ik na of ik alles in mijn zakken zitten heb en neem de fotorugzak mee.

   Als we elders naartoe gaan, kijk ik mijn sjakosj na.

   Geen probleem.

   Als ik mijn wandelkleding aanheb en we gaan elders ook nog naartoe … dan moet die sjakosj bij die wandelrugzak staan of ik ben weg zonder.

   Op zich is dat ook geen probleem, maar dan mag Luc niets aan zijn voeten krijgen.

   ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén