Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Apothekersdozen voor zalf

Je koopt zalf bij de apotheker. Die tube zalf zit in een kartonnen doos. Je laat die daar in zitten want anders gaat die tube plat, zeker als je die nog overal mee naartoe zeult omdat je die een beetje overal nodig kan hebben.

Ik heb al meer in de clinch gelegen met die doos dan wat anders. Dicht krijg je die na enkele keren gebruik niet meer want ondanks je wijze van opbergen geraakt dat kartonnen omhulsel sowieso ingedeukt. Bovendien moet je, volgens Murphy, altijd de verkeerde lip open maken zodat je op de ingesloten bijsluiter zit te gapen. En die andere kant die is van lieverlee solidair zodat je uiteindelijk een kartonnen koker in je EHBO tas zitten hebt die maakt dat je alles telkens opnieuw moet schikken.

Ik heb die bijsluiters al weggegooid … die foute lip al dichtgeplakt … maar het blijft een rommelig gedoe.

Ben ik nu de enige die dat vervelend vind?

Previous

In ganzenpas

Next

Ergernis in de Colruyt

12 Comments

 1. Neen hoor, zeer herkenbaar!

  • ms

   Normaal denk ik eens “tsss” maar nu ben ik al gepikeerd … door steekbeesten waarvan er ene enorm veel last verkoopt.

   Ik zou die zalf zo door het venster koeken, ware het niet dat ik ze nodig heb.

   ?

 2. Neen, die dingen zijn echt ergerlijk. Vooral die in tachtig stukken gevouwen bijsluiter die je nooit meer goed krijgt eens je hem opengevouwen hebt en bijgevolg niet meer in de kartonnen doos krijgt als je ook de tube er nog bij wil krijgen. En het kan zoveel makkelijker. After Bite bv. is een stick. Dopje eraf, aanbrengen, dopje er terug op.

  • ms

   Ik zette deze foto er maar op omdat ik die nu juist nodig had, maar het is met alle zalf en inderdaad, die bijsluiters zijn net een gazet opgevouwd om er in te kunnen.

   Ik had eerst een zalf op voorschrift omdat ik zo reageer op bepaalde beten, maar deze koop ik zonder voorschrift en helpt ook. Al de rest is noppes.

 3. elsjeveth

  herkenbaar 🙂

 4. Absoluut herkenbaar. Misschien de blote tube in een plastieken zakje steken in je tas?

 5. bijsluiters lees ik sowieso niet en die vliegen vlug in de papiermand.
  Het is inderdaad allemaal herkenbaar.

  • ms

   Ik houd die bijsluiters wel, maar eigenlijk kan je die inderdaad evengoed weggooien, je vindt ze toch op internet.

 6. Zij

  Zeker niet de enige, hoor 😉

  Ik gooi de doos weg als ze stuk gaat en dan doe ik de bijsluiter rond de tube en zet dit vast met een elastiekje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén