Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog een thermometer

Dat Luc vindt dat je nooit genoeg thermometers kan hebben, hebben we wel al meer verteld.

We hadden het al over zijn poging om de complottheorie te ontzenuwen en de groepsaankoop van de Aldi thermometers.

Maar die dag op de rommelmarkt, bij een kraam waar alles gewoon los in dozen gegooid leek, dacht ik opeens aan vroeger. Nog voor dat we op het blog gewag maakten van Lucs kleine manie was er al iets met een thermometer geweest.

“Weet je nog” vroeg ik aan Luc “dat je in onze beginperiode gezegd had dat je een Galileothermometer wou?” en ik wees met mijn kin naar de betreffende doos waar het ding bovenop lag. Wikipedia noemt dat dan wel een Galileithermometer1, maar daar gaan we nu niet over struikelen.

Luc bromde wat ongeïnteresseerd en liep door.

Toen we de hele markt hadden afgedweild wilde hij nog even … en even later kwam hij glunderend met zijn trofee aangelopen. Het kraam in kwestie is nogal gemakkelijk wat bieden betreft. De man had 5 gevraagd, Luc had 2 gezegd en de verkoop was beklonken.

1 Wikipedia

Previous

Ik en mijne velo

Next

Uitlijnen of niet

9 Comments

 1. Jolie

  Prachtige (daar zou ik ook plek voor maken) thermometer en zo prettig geschreven !

  • ms

   Dank je.

   Hij heeft een uitgekiend plaatsje. Hij staat zo dat Luc hem ziet van aan zijn pc.

   Jammer genoeg gaat hij maar tot 26° en laatst zagen we er ene tot 28°. Die zou beter bij deze zomer gepast hebben.

   ?

 2. Wat een leuk weetje (en hebbedingetje)

 3. Een prachtexemplaar. Zo ene heb ik nog nooit gezien.

 4. elsje

  dat is echt een heel mooi exemplaar. En voor twee euro niet te geloven. Die thermometers waren destijds ongelofelijk prijzig.
  Super aankoop.

 5. jasmien

  Dit vind ik een prachtige thermometer zeg! Als ik zo eentje zou zien liggen, die nam ik ook mee.
  Supergoede aankoop!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén