Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hij had het koud

In een tijd, lang geleden, werden de huizen gebouwd met inzicht. De ruimte die koud moest blijven werd noordwaarts gericht. Dat was hier bij ons zo in het vroeger buro, nu eetplaats.

Luc echter heeft de onhebbelijkheid ’s nachts die verwarming in de eetplaats veel te laag te zetten … om energie te sparen. We hebben daar al heel wat woorden aan verspild. Mijn argument? Een verwarmingstoestel moet dubbel zo hard draaien om een koude ruimte terug op temperatuur te krijgen.

Nu zaten we zondag met Querida en Zoneke in de eetplaats en Zoneke bleef maar klagen over kou en de deur mocht niet op een kier, ook niet om even wat te halen uit de keuken. Maar Zoneke zei ook dat de kou uit de schouw leek te komen. Ik zou gefronst hebben ware het niet dat Zoneke nogal geloofwaardig is.

Die avond vond ik de thermometers … Luc was aan de slag gegaan. Er hing een thermometer gewoon tegen de muur maar er lag ook een thermometer op de stoel waar Zoneke had gezeten.

Het bizarre? Er zat vijf graden verschil op. Luc ging eindelijk akkoord om ’s nachts van die verwarming te blijven en gisterenmorgen zat er nog steeds 5° verschil op beide.

Ik whatsappte Zoneke waarop hij antwoordde: “zie je wel, ik ben nog niet gek”.

Ik zei ook dat hij waarschijnlijk bij ons spook op schoot had gezeten. Volgens spokenjagers voelen spoken koud aan.

Maar het is een mysterie. Amke heeft nog nooit gewag gemaakt van koude als zij op die stoel zit.

Previous

De donkerte

Next

2020

10 Comments

 1. Ik vermoed dat zoneke met een verkoudheid in zich zit.
  Of het zou kunnen dat jullie ook een claustrofobisch huisspook in huis hebben.

  • ms

   Neen, ik denk het niet. Ik denk dat wij eens moeten opzoeken vanwaar het komt. 5° kouder op een bepaalde plek in een lokaal lijkt mij eerder wel op tocht te lijken.

   Toch de schouw? Of onder de keukendeur? Voor de andere deuren ligt een tochtrol, maar voor die van de keuken niet.

   Probleem is wel dat wij het niet voelen maar die thermometer wel … én Zoneke.

 2. elsje

  Ik blijf het wel heel bijzonder vinden. Heb je al eens uit laten zoeken of er werkelijk sprake is van een ‘huisspook’. Sommige mensen zijn gevoeliger voor entiteiten in welke vorm dan ook…in dit geval koude toch 🙂

 3. Dat is wel veel verschil hè. Hier staat de verwarming doorgaans te hoog. Als de echtgenoot stil zit, heeft hij het koud. Maar nu bij dit lees, ga ik toch eens over spoken lezen…

 4. Nu ik dit hier lees … moest dat uiteraard zijn. 😉

 5. Wat vreemd… Daar zou ik toch het fijne van willen weten…

 6. Dit herken ik.
  Al zolang we hier wonen voelen we een rare trek in de huiskamer. Op maar één plek. Bij de verbouwing en afsluiten van de schoorsteen hebben we alles nagelopen, waar nodig dichtgemaakt: de trek is er nog steeds.
  Er moet ergens een open verbinding zijn met een andere woning, we ruiken ’s avonds ook een etenslucht, van koken. Niet altijd.
  Een aannemer vertelde dat dit vaker voorkomt, misschien langs leidingen en kieren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén