Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het bewijs

Om te vermijden dat ik geen foto kan nemen van onverwachte ontmoetingen of voorvallen, neem ik altijd mijn fototoestel mee. Altijd? Mja, als ik het niet vergeet natuurlijk.

En wanneer krijg je dan onverwachte ontmoetingen of voorvallen? Als je het niet bij hebt natuurlijk.

Gisteren was er het onverwachte voorval dat ik zeker en vast niet op foto wil. Het betrof namelijk een ongeval met flink wat blikschade. Daar neem ik geen foto’s van. Nooit!

Maar ik zat wel met de gsm op schoot. Die stopte ik maar zo snel mogelijk tussen mijn knieën. Ik zou niet willen dat de blauwe mannekes zouden denken dat …

Maar ach, het tegendeel was gemakkelijk te bewijzen. De enige foto die ik genomen had was die van de onverwachte ontmoeting. En die was weggevlogen voor ik kon inzoomen.

Previous

Twee uitersten

Next

Politiek tussen de boterham

9 Comments

 1. Is dat die op de stapel kisten jou zit uit te lachen? ☻

  Van ongelukken zou ik ook geen foto’s willen maken, het ’toerisme’ hier in snap ik absoluut niet.

  • ms

   Me vierkant zat uit te lachen! Inderdaad! Toen we gestopt waren, ik door het geopend raam hing en de camera van mijn gsm ingezoomd had vloog hij weg. En ik ben er zeker van dat hij zijn middelvinger nog opstak ook. De sjamfoeter!

   Ik begrijp het dus ook niet. Maar ik begrijp wel dat het zien van een gsm in een voorbijrijdende auto de hulpdiensten wel eens op verkeerde gedachten zou kunnen brengen, als je leest wat je nu allemaal leest over spektakelzuchtigen en ramptoeristen.

 2. Wat bezielt iemand, voor sensatie zijn er genoeg boeken, kranten en films te vinden.

 3. Ik ben ook niet bepaald een ramptourist.
  Als er een ongeluk of zo in de buurt is, kijk ik of de hulpdiensten er zijn en maak dan dat ik wegkom.

  • ms

   Je kan soms niet maken dat je wegkomt, je kan in de kijkfile belanden. Dat overkwam ons eens. Daar heb ik ook een hekel aan, aan dat vertragen om te gapen.

 4. elsje

  Gaan filmen als iemand gereanimeerd wordt. Dat overkwam laatst een persoon hier in het Stadshart (winkelcentrum van de stad) Dat is toch afschuwelijk. Maar tja er is sinds de middeleeuwen niets verandert. Toen liep het hele dorp uit voor en ophanging of heksenverbranding.
  De mens is toch maar een raar wezen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén