Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aan mijn oren hangen

Na al die jaren dat mijn smaak en goesting qua oorgarnituren nogal wispelturig was, besloot ik ze -ondertussen toch ook al van 2012 geleden- dat ik ze zelf zou maken. En dat deed ik.

Ik kocht de oorhaken in een hobbywinkel en hing er de hangers aan die ik wou. Dat was een dom idee want die haken waren niet nikkelvrij zodat ik al snel teruggreep naar het aanbod aan zilveren exemplaren die ik bij Twice as Nice kon vinden. Dat was ook handiger voor tijdens de evenementen. Ik sliep er zelfs mee.

Vorige week vond ik ze te braaf. Ik wou terug naar die hangers van vroeger.

Vorige week -eindelijk- googelde ik om die oorhaken in het zilver te vinden. Dat deed ik niet, maar ik vond ze wel in chirurgisch staal.

Nu ik weet dat mijn oren daar geen last van ondervinden kan ik op zoek naar nieuwe dingen die ik er aan kan hangen, dan heb ik wat meer afwisseling dan de twee paar die ik nu heb over gehouden.

Ik heb trouwens ook nog twee haken op overschot. Zunne om daar niks mee te doen.

Previous

De rare gewenning

Next

De storm

12 Comments

 1. Die maakte ik vroeger ook altijd zelf, maar de laatste dertig jaar droeg ik geen oorgarnituren meer. Leuk dat je nog steeds je eigen hangers maakt op eigen wijze. ?

  • ms

   Ik ben er een poos niet mee bezig geweest, nu ben ik herbegonnen. Alhoewel … als ik er enkele heb zal dat wel volstaan zeker.

 2. Zelf je oorgarnituren maken lijkt me leuk.
  Zo ken ik ook iemand die zelf haar juwelen maakt.
  Die vind je nergens anders.

  • ms

   Zelf juwelen maken zie ik niet zitten. Ik draag niet echt juwelen, op het stukje rozenkwartz na. Een armband zou ik wel maken, maar ik heb er geen inspiratie voor. Ik zie eigenlijk liever de armbanden voor mannen.

 3. Dat is erg in geweest, misschien doen meer mensen het nog steeds.
  Best een mooi werkje, je kan je eigen smaak botvieren.

 4. Jasmien

  Ze zijn prachtig!!!! Heb je die vierkantjes ook zelf gemaakt? Ik ben geïnspireerd in elk geval!

  • ms

   Neen, die kocht ik ooit maar toen hingen ze aan vernikkelde haken. Nu ik er tijd voor heb ga ik wel dingen uitproberen.

 5. Die haken lijken me toch erg grof en pijnlijk. Ik neem aan dat je gaatjes in je oorlellen hebt. Weet je dat een oorhanger maximaal 7 gram mag wegen? Bij een groter gewicht gaan je oren “uithangen”. Worden ze uitgerekt dus.

 6. elsje

  Geweldig wat een mooie

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén