Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor op reis

Nu we tot onze grote tevredenheid kunnen zeggen dat zo goed als elke ruimte in huis over een eigen thermometer beschikt, verbaasde het me toen Luc vorige week in de Kringwinkel het exemplaar links ter hand nam en de mening toegedaan was dat het wel eens handig kon zijn om ook op vakantie te kunnen zien hoe warm het er is.

Ik daarentegen was een andere mening toegedaan. Ik voel eigenlijk altijd wel of het warm genoeg is en dat zonder thermometer. Ik vroeg me luidop af of hij soms overwoog om toch maar naar een grotere camionette uit te kijken.

Hij grinnikte.

Even later liep hij tussen de beebiespullen.

Op dat ogenblik had ik kunnen weten dat er nog wat zat aan te komen.

Hij draaide zich om, toonde me het exemplaar hier rechts en vroeg: “En deze? Voor in het zwembad?”

Ik antwoordde niet. Deze keer was ik namelijk zeker dat het voor de zwans was.

Previous

Een houtje

Next

Jacht op de panda

14 Comments

 1. Haha. Je kunt inderdaad temperatuur voelen zonder die te meten. ?

 2. ?? Vasthoudende Luc.

  • ms

   Temperatuur is iets dat niet altijd hetzelfde aanvoelt. Dan gaat Luc controleren.

   Ooit was er een stokje over je eigen eigenaardigheden. Dit valt daar wel een beetje onder.

   ?

 3. Ik heb ook geen thermometer nodig om te weten of ik het warm genoeg heb.

 4. Dat is eigen aan veel mannen. Mijn vader was destijds ook zo. De thermometer en de barometer had hij gewoon nodig als dagelijks ritueel. Controleren van het weer en de temperatuur, gewoon omdat hij het wilde weten. Hij was onze weerman. ‘Pa, wat moet ik aantrekken? Wat zegt de barometer? Gaat het regenen?’ Hij wist het altijd! Toch handig hoor.

  • ms

   Nu je het zegt … Luc weet ook altijd welk weer ze voorspellen en een barometer hebben we ook. Maar het is me nog niet zo opgevallen dat hij die controleert. De thermometers wel.

   Ik heb wel weerapps maar die bekijk ik enkel omwille van eventuele neerslag.

 5. Jasmien

  Heeft Luc een thermometer-fetisj?
  Maar je kan natuurlijk nooit genoeg thermometers hebben he :-p

  • ms

   Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik überhaupt een thermometer nodig had.

   Maar nu, moest ik nu een thermometer sleutelhanger vinden, dan kreeg Luc die cadeau.

   ?

 6. elsje

  een man met humor die Luc van jou

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén