Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De maker

Bij het sorteren van de spullen voor de rommelmarkt kwam ik ook weer de twee Nesquik dozen tegen. Ik wist wat er in zat, maar zette ze terzijde want bij het openen had ik een Obelix gezien.

“Wat is dat?” vroeg Luc. Ik vertelde hem dat die voor de vuilbak waren aangezien er allemaal stukjes van Kinder Surprise in zaten die nog van bij Amke en Ella gekomen waren maar dat ik eerst eens wou kijken of er benevens die Obelix nog andere historische personages in te vinden waren.

Dat zou Luc wel even doen. Even later had hij de hele inhoud over de tafel verspreid en zat te knutselen. Ik stond paf en hij zag me raar kijken en zei: “Voor de verzamelaars”. Ik stond nog paffer. Welke verzamelaars?

Nu blijkt dat er mensen zijn die geld veil hebben voor prullekes uit de Kinder Surprise eieren. Gelooft ge dat nu? Ik nu wel, met veel moeite, omdat ik het zelf zag.

Zo tussendoor steekt Luc dan een of ander raar ding in elkaar. Of af en toe kijkt hij op internet of zoekt op een nummer als hij er al een heeft. Of hij zegt: “Hier zie! Die zijne kop zat ook in die doos”. In het laatste geval is dat jammer genoeg alleen maar een hoofd.

Telkens als hij er passeert steekt hij wel enkele ventjes in elkaar. En telkens hij niet verder meer kan stopt hij tot hij er opnieuw passeert. Ik zou ermee lachen ware het niet dat er mensen zijn die bewust puzzels van duizenden stukjes kopen om zich mee bezig te houden.

Bij Luc is dat iets voor de verloren minuutjes. Hij vraagt zich wel af hoe we dat gepruts mee moeten nemen naar de rommelmarkt. Bij de eerste schok ligt het hele kraam weer uit elkaar.

Een impressie …

Previous

Er staat een paard in de gang

Next

Welle weg?

12 Comments

 1. Dat is een werkje voor iemand met veel geduld.

  • ms

   Geduld is niet altijd Luc zijn sterkste kant. Vraag dat maar eens aan zijn pc. Ik denk dat dit eerder een uitdaging is/was.

   ?

 2. ? daar geld voor geven?!

  • ms

   Dat was ook mijn eerste reactie. Dat kon ik niet eens geloven. Luc moest het me laten zien.

   Maar als je er op gaat googelen zie je ze wel. En dan sta je nog eens stom als je ziet voor hoevéél ze gaan. Dat krijg je er op een rommelmarkt natuurlijk niet voor.

   En zeggen dat ze zonder die Obelix onmiddellijk de vuilbak in waren gegaan.

 3. Hoe is het mogelijk.
  Maar als je ziet wat mensen allemaal verzamelen is dit niets zo héél gek.
  Hou het nog een paar jaar vast, voor de waarde. ☺

  • ms

   Weg ermee! Zo snel mogelijk.

   We zouden ze ook via internet kunnen verkopen, dat zou meer opbrengen, maar brengt ook een hoop rompslomp mee.

 4. jasmien

  Jij kan een heel asterix-dorp bespelen 🙂

 5. Hier zijn er destijds veel van die speeltjes in de vuilniszak verdwenen.

  • ms

   Bij ons ook! Als je dat maar weet. Nu heb ik nog een blikken bus met metalen ventjes uit Zoneke’s tijd. Maar dan moet ik die ook nog eens uitzoeken.

   Weet waar je aan begint want je weet niet waar het eindigt.

   ?

 6. elsje

  Oh heerlijke nostalgie dit. Alhoewel met Captain Chaos in the house zitten we tegenwoordig ook weer kindersurprise prullaria in elkaar te knutselen terwijl de captain met een choco-mond door de kamer rent.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén