Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De zakskes

Een poos geleden konden we lezen dat de Colruyt zou stoppen met de plastic zakjes voor vers goed en dat er in de plaats herbruikbare zouden komen.

Gisteren morgen hingen ze in de Colruyt met de vermelding dat we in oktober zo eentje gratis zouden krijgen, maar dat we ze toch al, per vijf verpakt, konden kopen.

“Waarom nog wachten op één gratis zakje?” vroegen we ons af. Dus kochten we ons een pakje.

Achteraf pas vond ik het bizar dat die actie nog zo lang op zich laat wachten.

Previous

Kamer zonder ontbijt

Next

De trouw

10 Comments

 1. Waarom nu kopen en later gratis ? De logica ontglipt me.

  • ms

   Mij dus ook. Zeker dat je met één zo een zakje niet ver loopt en er toch moet bijkopen, vonden wij dat we dat even goed nu al konden doen.

 2. Vreemd ja…

  • ms

   Een testfase?

   Het gewicht van die zakjes wordt er aan de kassa afgetrokken. Maar als ik het goed begrijp moeten ze daarvoor én het zakje én de inhoud scannen. Of misschien gaat het automatisch.

 3. ‘Gratis’ is een lokkertje. Mensen lezen vaak maar half. ☺

  • ms

   De meeste mensen lezen altijd maar half.

   In dit geval wisten wij toch dat er ééntje gratis zat aan te komen maar dat je , als je er meer nodig hebt, ze toch moet kopen. En je hebt er meer dan één nodig, want je moet elk artikel apart in zo een zakje steken.

   Zelfs de drie kleuren paprika moeten apart. Die hebben een apartheidsregime.

 4. Aparte verpakking is nodig voor de bevoorrading, legde een caissière me uit toen ik blauwe en witte druiven bij elkaar had gedaan. Omdat ze dezelfde prijs hadden.

  Ze zien aan de kassarollen welk product meer of minder verkocht wordt en passen de voorraden hier op aan.
  Zelfs in de supermarkt leer je nog. 😀

 5. elsje

  Bij de EKO Plaza verkopen ze netjes waarin je groente en fruit kunt verpakken. Even wennen, bonnen – stickers – plak je nu op het fruit, op de groenten ben ik nog niet zo handig in. En de bonnen vallen van het netje af in je winkelwagen of verlies je onderweg. Er is dus nog veel te verbeteren. Maar het begin is er.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén