Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voilà sé

Voor al diegenen die me voorhielden dat ik zot was, voor al diegenen die raar opkeken als ik het deed. Het is nu bewezen dat het goed is om tegen jezelf te praten1, want dat is nu precies wat ik doe en altijd al heb gedaan.

Als ik met de auto reed, als ik op mijn eentje aan het werk was en er niemand in de buurt was, ik praatte tegen mezelf.

Later echter deed ik het -uit gewoonte waarschijnlijk- ook als ik niet meer zo alleen was met meewarige blikken en voor zot verklaringen als gevolg.

Ik kan vriendelijk zijn tegen mezelf, ik kan ruzie maken met mezelf, ik kan mezelf iets leren of bewijzen zoals nu ook toen ik het artikel las en ik tegen mezelf zei: “Ziedet nu wel!”

1 Metrotime

Previous

Te weinig

Next

Schoonheid is een stempel

15 Comments

 1. Voordeel is dat je geen ruzie krijgt. 😀

 2. ? Goed bezig!

  • ms

   Of ik goe bezig ben betwijfel ik. Ik dacht altijd dat ik het deed omdat ik weinig aanspraak had.

   Zolang ik dacht dat het te zot voor woorden was wou ik dat niet vertellen, maar er zijn er wel meer die het -hoorbaar- doen en met leeftijd heeft het niets te zien aangezien ik het als jongere al deed en ik mensen bezig hoorde die ook maar nauwelijks de 20 voorbij zijn.

 3. Meerdere keren zag ik mensen met een smartphone of gsm aan hun oor, aan één stuk door pratend.
  Ik kreeg het idee dat ze het apparaatje als smoesje gebruikten en in zichzelf spraken.

  • ms

   Mijn telefoon krijgt zo goed als niemand te zien, die is voor privégebruik. Mocht Luc of Zoneke me bellen op straat zou ik hem wel nemen maar ik zou wel ergens in een portiek of achter een drankautomaat gaan staan.

   Maar ik heb me wel al afgevraagd bij welke provider die bellers wel zijn als ze zo ongelimiteerd kunnen kletsen aan de telefoon.

 4. jasmien

  Ik doe dat ook vaak, we kennen onszelf dan ook het beste he 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén