Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Snuisteren in de Kringwinkel

Ooit bestond het fenomeen niet. Maar toen ze er pas mee begonnen ben ik er in contact mee gekomen maar dan niet omdat we er iets wilden kopen, integendeel. Ik weet nog dat het een groot stuk was dat in ons toenmalig huis niet paste en dat we wel aan de Kringwinkel wilden geven. Met graagte zelfs, in die tijd dacht ik nog niet aan rommelmarkten.

Wat was nu het probleem? We moesten betalen om het te laten ophalen. Hoe het allemaal juist in elkaar zat en hoe het is afgelopen, kan ik me helaas niet meer herinneren.

Toen ik Luc had leren kennen en we eens een pak te vroeg waren voor een match van FC De Kwibussen liepen we eens binnen in de plaatselijke. Er was te veel kleding, er was te veel elektronica. Die van Sint-Truiden die dichter bij ons in de buurt is, daarvan vind ik de parking maar niets.

Kort gezegd, ik kwam niet in de Kringwinkel. We waren niet goed gestart.

Op Arran echter hebben ze ook zo een soort winkeltje, daar worden spulletjes verkocht ten voordele van kankerpatiënten. Daar hadden ze boeken en dat leek me al heel wat interessanter. Dus besloten we hier bij ons ook nog maar eens een poging te doen.

Er zijn veel kleren, er is elektronica maar er zijn inderdaad boeken. Nadat ik bij de kapper ging, liepen we ook daar even binnen en vond ik “Vuurvast” van Michael Robotham, schrijver die wel eens wou lezen nadat ik de recensie van Sonja had gelezen.

Gisterenmorgen reden we maar even naar deze van hier, even boeken kijken. We kregen er zelfs een klantenkaart.

Ik denk dat ik de weg naar de Kringwinkel heb gevonden.

Previous

Extreme bescherming

Next

De ongeduldigaard

10 Comments

 1. Vroeger gingen we ook vaak naar de boekenkringwinkel. Om te kopen en verkopen/ruilen. Jammer dat hij er niet meer is…

 2. Gisteren plaatste ik ook een reactie. Volgens mij verschijnt mijn reactie hier niet als ik reageer via tablet. Nu schrijf ik op desktop… en dat lukt blijkbaar wel. Vreemd.

 3. In een boekenkringwinkel zou ik dagelijkse klant zijn.

  • ms

   Moest er in Landen een zijn, ik ook. Maar we moeten ofwel naar Sint-Truiden ofwel Tienen. Of als we ergens moeten zijn waar er een is.

 4. elsjeveth

  Ach weet je sommige zaken moeten even in de week gezet worden. Zoals bezoeken aan de kringwinkel. Ook ik ben pas fan geworden.

 5. bij ons is de kringloopwinkel verplaatst van de binnenstad, waar je even makkelijk binnenliep, verplaatst naar elders… waar je eigenlijk met de auto moet gebruiken om er te komen :-/

  • ms

   Dat is dus voor ons geen probleem. Op de boerenbuiten moet je sowieso de auto nemen.

   Maar volgende week, als we in Tienen zijn, gaan we er waarschijnlijk wel een kijkje nemen. Daar zouden er twee te zijn waarvan er ene zich in schabouwelijke staat bevindt …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén