Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plan B

Dat je altijd een plan B in je hoofd moet hebben is nu wel bewezen.

We wilden vorige vrijdag naar een mooi uitziende wandeling in Voeren. Eerst het gekende probleem met onze gps. Die wil namelijk altijd langs Luik rond. Tot Tongeren kennen we ondertussen zelf wel al de weg. Naar Maastricht trouwens ook. Maar naar ’s Gravenvoeren …

Lang verhaal in het kort? We reden uiteindelijk toch langs Luik. Een dezer dagen gooi ik dat ding door het venster, geloof me.

Komen we daar aan, ligt het hele dorpscenter open, geen doorkomen aan. En dan staat er een bord dat je je parkeerkaart moet leggen. Dat laatste zal wel om te lachen geweest zijn zeker?

“Wegwezen!” zei ik. “Hoezo” vroeg Luc die al alternatieven aan het bedenken was. Simpel. Als we onze kilometers weer opgebouwd hebben kunnen we beter eens terug gaan als die werken klaar zijn en twee wandelingen aan elkaar breien.

Ik wilde naar Riemst, naar de Kringwinkel. Daar hebben ze altijd wel iets anders dan elders. Nu niet dat we er zo vaak zijn. Het ligt ook niet bij de deur.

Lopen we die Kringwinkel binnen en dan is het eerste wat ons opvalt dat je bij elke DVD die je koopt er ene gratis krijgt. En zoals gezegd, met een totaal ander aanbod.

Hebben wij ons hart opgehaald, jà …

Previous

De processierups

Next

De Stock Américain

11 Comments

 1. Je weet weer waarnaar gekeken als er niets op TV is.

 2. Ik gebruik de GPS ook niet meer, enkel WAZE, een app op de smartphone. Gegarandeerd correct en up to date. Met vermelding van wegwerkzaamheden, controles, ongevallen.

  • ms

   Die Waze dan eens proberen. Ik hoorde er wel al meer van. Dan hang je ook gewoon je telefoon aan de sigarenaansteker zoals nu de gps.

   Ik heb echt zin om die gps er uit te gooien.

   Of je rijdt van Tongeren naar ’s Gravenvoeren eerst langs de autosnelweg, of je komt in de Vlaanders op éénbaanswegen terecht waar je dan kilometers van hot naar her gestuurd wordt.

 3. Plan B is nuttig om achter de hand te hebben,
  Een gratis dvd? Doet me denken aan iemand die ik kende. Hij zou alles opkopen en de dvd’s duurder verkopen op een andere rommelmarkt. Lukt soms ook nog.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén