Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afgezaagd

Als ik zeg dat de tijd sneller en sneller gaat, klinkt dat nogal afgezaagd.

Toen we vrijdag naar huis reden over de Brusselse Ring na een uitstap naar zee, vroeg ik me af waarom we nog de moeite deden, het leek zo zonde van de reistijd voor één dag die voorbij was voor we er erg in hadden.

En zeggen dat we vroeger nog, na het werk, afspraken met vrienden aan de andere kant van Brussel en dat we dat toen wel nog zagen zitten.

Over de daguitstap naar zee op zich is geen slecht woord te vertellen. De zee was waar ze altijd is, zoals ze altijd is. En bovendien was het een mooie zonnige dag.

En toen we thuis kwamen bedacht ik dat we de 22ste waren en dat op de 23ste het al een jaar geleden was dat Sloef stierf. En vertel me nu eens waar dàt jaar gebleven is.

Previous

De kouwelijke telefoon

Next

Het fototoestel

10 Comments

 1. Waarom gaat het leven sneller naarmate je ouder wordt? We hebben er hier een gans boek over, maar helaas biedt het geen oplossing tot vertraging.

  • ms

   Eigenlijk wordt er zoveel uitleg over gegeven en ook las ik al veel tips om het toch iets of wat tegen te gaan, eigenlijk eer om het te verdoezelen, maar het gaat alleen alsmaar sneller.

 2. Objectief gezien gaat de tijd ongeveer even snel als toen. Maar ons aanvoelen door alle drukte om ons heen verandert en de tijd die rest wordt alsmaar korter.

  • ms

   Natuurlijk gaat de tijd even snel als vroeger. Dan is er de mogelijkheid dat wij trager worden. Een druk leven kan k niet als oorzaak zien, want dat heb ik niet meer: geen kinderen meer thuis, geen zaak meer, niet meer uit werken …

   Ik vraag me af of het niet eerder met verwachting te maken hebben? Nu leven we meer bij de dag dan uit te kijken naar iets dat nog moet komen.

 3. Ik weet precies wat je bedoelt.
  Maar kan er niets tegen doen.

  • ms

   Ach meestal denk ik er niet zo aan, het is maar als je verwonderd terugkijkt omdat iets plots al een bepaalde periode geleden is en het eigenlijk niet zo lang aanvoelt.

 4. De tijd gaat rap vooruit. Het is of het gisteren nieuwjaar was. Het jaar zit er alweer bijna op.

  • ms

   Ook nog zoiets: zouden we in ’t vervolg niet beter de kerstboom laten staan? Lont het eigenlijk wel nog van hem op te ruimen?

 5. jasmien

  Echt he, en persoonlijk vind ik dat hoe ouder ik word, hoe sneller de tijd voorbij gaat … niet te doen en vooral niet meer bij te houden!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén