Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het fototoestel

Sedert die ene dag tijdens onze vakantie van 2018 op het eiland Skye, waar ik een reeks foto’s had met een probleem

(Lees verder onder de foto)

heb ik de indruk dat mijn toestel een mankement vertoont.

En al duurde dat probleem van die wazigheid maar één dag daar op Skye, ik vermoedde dat er vocht was binnengedrongen in het toestel, ging ik er toen in oktober 2018 mee naar de Check & Clean van Konijnenberg.

Maar waar ik er de eerste keer mooi geholpen werd door de expert, werd ik nu -door een andere expert dan wel- afgepoeierd en belachelijk gemaakt, zodat ik mijn toestel maar bleef gebruiken met zijn mankement.

De foto’s zien er niet meer zo uit zoals die op Skye maar er blijft een merkwaardigheid. Bij het afdrukken namelijk heb ik de indruk dat het toestel zich nog een fractie verzet vooraleer de klik komt.

Ik overwoog een ander toestel aan te schaffen. Uiteindelijk ga ik het niet doen. Soms heb ik de indruk dat bij het inzoomen met de lens de foto’s niet zo’n helder zijn, niet bij echt zonnig weer maar bij elk ander weertype. Bij de kitlens heb ik de indruk niet, maar die zoomt dan weer niet.

Alleszins … aan mijn ogen ligt het ook niet, dat weet ik nu ook, na de aanschaf van een nieuwe bril.

Waarom ik het niet ga doen? Ik ben nogal behoudsgezind, dat is één. Maar verder ontdekte ik, tijdens de rit naar zee, nog enkele verborgen mogelijkheden in het toestel, waarmee ik nu eerst nog wat verder wil experimenteren.

De minst slechte van die experimenten, waarvan ik bij sommige wel blij ben met het resultaat en de zee-foto’s staan samen op Flickr.

En mocht ik er ooit anders over denken, dan zien we dat dan wel.

pske van mske:

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.Previous

Afgezaagd

Next

Lage frekwentie

13 Comments

 1. Die van mij geeft ook geen zuiver beeld meer. Ik geef mijzelf een nieuwe cadeau voor kerst.

 2. Jasmien

  Eens je uitgeoefend bent met dat toestel kan je jezelf een nieuw cadeau doen en kan weer iemand anders met jouw oude toestel oefenen!

 3. De wegen van de techniek zijn soms ondoorgrondelijk.

 4. Toen ik destijds een ander toestel kocht behield ik het oude en gaf het aan de kinderen alhier. Nu zijn ze gesneuveld en neem ik alleen nog foto’s met me GSM.

  • ms

   Het oude fototoestel wilden we aan Amke geven en daar ging het fout. Luc liet het al los toen Amke het nog niet vast had en daar hield het op.

 5. Meteen kopen doe ik ook niet, eerst uitproberen, piekeren, rondkijken en misschien komt het nog goed.
  Naar het is natuurlijk jammer als je mooie foto’s denkt te maken en ze vallen tegen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén