Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kloddersituatie

Onderweg naar de afscheidsdienst wil ik mijn lippenstift bijwerken en kom tot de conclusie dat het ding gebroken in de koker zit. Dat betekent dat de ene kant aan de binnenzijde van de schroefdop zit terwijl het andere deel zich in het schroefstuk bevindt. Het resultaat is dat ik van geen van beide kanten gebruik kan maken.

Na wat gefoefel krijg ik beide stukken weer waar ze horen maar schroeft het afgebroken stuk niet terug in het schroefstuk, waarop ik dat met mijn wijsvinger van mijn linkerhand terug duw en tot de bemerking komt dat mijn hele vingertop wel onder de lippenstift zit.

Geen nood, ik grijp met mijn rechterhand het pakje papieren zakdoekjes dat, voor dit soort vervelende situaties, in het zijvak van de deur van de auto zit om te merken dat het hele pak doorweekt is.

Hoe komt dat pakje zakdoekjes nu zo nat? Even denken leert me dat we op maandag 5 november in Center Parcs Eifel waren aangekomen en dat ik op woensdag 7 november had gemerkt dat het raampje aan de passagierskant nog openstond van bij het inchecken. De auto was niet nat geregend, enkel de binnenkant van de deur aan de passagierskant, die ik ter plaatse heb afgedroogd.

Dus heb ik met een prop doorweekt papier de lippenstift schoongeveegd en mijn vinger zo goed mogelijk proper gemaakt.

Waarna we tot de conclusie kwamen dat we beiden zo snel mogelijk een sanitaire voorziening moesten vinden wilden we niet in het funerarium binnenlopen en eerst de wc’s gaan opzoeken.

Op 150m van onze bestemming was een naftstation … mét winkel.

De auto op een parkeerplaats gegooid, wij beiden er uit en richting hulp in nood, waar ik eindelijk mijn handen deftig kon wassen.

Previous

Auf Wiedersehen

Next

Tot aan de maan en terug

6 Comments

 1. ? Ik leef alsnog met je mee, weet precies hoe zoiets gaat….. ?
  Je hebt in ieder geval fatsoenlijk afscheid kunnen nemen.

 2. Gelukkig is alles goed afgelopen.
  Behalve voor de overledene dan.

 3. ? Kliederen en blijven kliederen bij gebrek aan goed materiaal. Herkenbaar. Gelukkig was er het benzinestation…

  • ms

   Aan het materiaal zou het niet mogen liggen. Ik kocht hem in een parfumerie en heb er nog een verkoper mee bezig gehouden omdat ik niet wist welke nu best bij mij zou passen. Die is pas enkele keren gebruikt.

   Inderdaad, gelukkig was er het benzinestation.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén