Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hup deed het varken

Wonderen gebeuren! En als het niet echt een wonder … het gebeurde tóch.

Naar goede gewoonte houd ik alle programma’s nauwgezet up to date maar telkens ik de Libre Office moet bijwerken, ga ik zuchten. Dat programma is op die manier vervelend dat het, bij een update, zich telkens van mijn taakbalk losmaakt en ik telkens opnieuw mijn blogcodes, mijn boekenlijst, en nog zo ’t een en ’t ander terug moet gaan opzoeken en vastpinnen.

Het was weer zover en dus zuchtte ik. Bij het zoeken van mijn boekenlijst zag ik iets raar in mijn documenten staan. Daar stond “Villanelle” maar dan als titel van een bestand dat gemaakt was in Excel. En Excel dat gebruik ik nu al jaren niet meer.

Ik opende het en ik kon mijn ogen niet geloven bij het zien wat in dat Excel bestand stond. Ik stond als aan de grond genageld en toen het doordrong heb ik een indianenkreet uitgestoten waarvan Luc van zijn stoel werd geblazen. En hij had dan nog zijn koptelefoon op.

Dat was het klad van de eerste -vermeend verdwenen- varkensvillanelle van 8 april 2019. Twee dagen nadat ik vertelde over het debacle kwam ik tot de conclusie dat ik al die moeite voor niets had gedaan. Ik had het origineel voor ogen en kon het zó weer bij zijn log gaan plaatsen. En blieblablij dat ik daarmee was.

Dat is toch een duizendste luk zoiets.

Ondertussen staat de oorspronkelijke villanelle terug bij het oorspronkelijk log, heb ik alle uitleg omtrent het fiasco er weggehaald en was ik eigenlijk verbaasd dat beide, qua inhoud, meer gelijkenis vertoonden dan ik dacht.

Uitgelichte afbeelding:

  Varken in Bokrijk – 24 september 2017.Previous

De pil vroeger en nu

Next

Hobbelig Hageland

10 Comments

 1. En hoe is het nu met Luc? 🙂

 2. Ik lees dat het met Luc goed gaat, gefeliciteerd, heerlijk en geen blijvend letsel overgehouden.
  Maar dat varken boven het goede nieuws vind ik twijfelachtig hoor. Het oorspronkelijke log waarover je het hebt, zal ik later nog wel lezen. Voor nu een fijn weekend gewenst.

  • ms

   Dat van Luc was een grapje omdat hij zo geschrokken was omdat ik luid gejuicht had.

   En dit log gaat niet over Luc of over trieste zaken maar over gelukkige toevallen die soms ook wel mogen genoemd worden i.p.v. altijd te klagen.

 3. Dat zijn van die onverwachte ontdekkingen die je dag helemaal goed maken.

 4. Mazzel hebben! Ik kan me je blijdschap voorstellen en je Indianenkreet ook. 😁
  Ik heb ze even vluchtige vergeleken maar je hebt het grotendeels onthouden, als ik het goed zie. Je moet ze naast elkaar kunnen zien.
  Nu heb je er twee.

  • ms

   Nu heb ik ze alle twee. Bij een villanelle komen bepaalde zinnen terug, dus dat is al een stevige basis. En zoveel rijmt er nu ook niet op “zottekesspel”.

   Ik dacht eerst ze naast elkaar in het log te zetten, maar dat vond ik wel een beetje te veel van het goede.

   Ik ben meestal niet van het juichende type, bij verrassingen word ik eigenlijk sprakeloos, maar deze indianenkreet is me ontsnapt … na eerst vijf minuten ongeloof in stilte.

 5. elsjeveth

  Blieblablij dat klinkt heel vrolijk 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén